Σελίδες

Μέλι: Φάρμακο για να καταπολεμήσετε το αλκοόλ

 Βασικός λόγος που μετά το μεθύσι οι άνθρωποι συχνά νιώθουν πιο άσχημα, είναι επειδή το αλκοόλ πρώτα διασπάται σε ακεταλδεϋδη, μία ουσία τοξική για το σώμα..

   Βασικός λόγος που μετά το μεθύσι οι άνθρωποι συχνά νιώθουν πιο άσχημα, είναι επειδή το αλκοόλ πρώτα διασπάται σε ακεταλδεϋδη, μία ουσία τοξική για το σώμα, σύμφωνα με τον δρα Τζον Έμσλεϊ της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας. Η ακεταλδεϋδη, στη συνέχεια, μετατρέπεται -με τη χρήση φρουκτόζης- σε οξικό οξύ, που με τη σειρά του "καίγεται" κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας του μεταβολισμού, με συνέπεια από την καύση να παράγεται διοξείδιο του άνθρακα που "εκπνέεται" από το σώμα.
Βρετανοί χημικοί, της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας, ισχυρίζονται οτι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπό-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά το μεθύσι. Αν συνδυάσετε το μέλι με ψωμί, τότε προσθέτει κάλιο και νάτριο στον οργανισμό οπότε βοηθά περαιτέρω το σώμα να καταπολεμήσει το αλκοόλ.
Εκτός από το μέλι, το γάλα έχει επίσης ευεργετικές ιδιότητες. Ένα ποτήρι γάλα πριν την κατανάλωση αλκοόλ επιβραδύνει την απορρόφηση του οινοπνεύματος, με συνέπεια να παράγεται λιγότερο τοξική ακεταλδεϋδη στο σώμα.