Σελίδες

Μικρές Περιπλανήσεις στην Μυτιλήνη!

        Είσαι φοιτητής, εργαζόμενος, οικογενειάρχης, αθλητής, τουρίστας ή και ηλικιωμένος; Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Η βόλτα, η διασκέδαση και ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα σου. Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η ώρα άλλαξε και η άνοιξη μας υποδέχτηκε θερμά, ήρθε η ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ, να αφήσεις πίσω σου τις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια που χάζευες αναγκαστικά όλο το χειμώνα και να ξεκινήσεις τις βόλτες και τους περιπάτους που θα σου ανεβάσουν την διάθεση και θα γεμίσουν ευχάριστα τη μέρα.


        Εάν είσαι φοιτητής τα πράγματα είναι απλά. Πας όπου θες, ότι ώρα θες και με όποιον θες. Μία πρωινή βόλτα στην προκυμαία για περίπατο, καφέ και μία παρτίδα πόρτες είναι το καλύτερο Breackfast. Περιπλανήσου λίγο στις καφετερίες που βρίσκονται μπροστά στην προκυμαία και στα μικρά στενάκια της για να κάνεις την επιλογή που σου ταιριάζει.Μερικά από αυτά: Monkey Bar, Marush, De facto, Sugar, Be Happy, Ναυάγιο, Άρωμα Βύνης, ο Κήπος, Envy, The Pub και πολλά περισσότερα που μπορείς να ανακαλύψεις.  Για τους αθλητές του νησιού και για τους λάτρεις της άσκησης στον φυσικό περιβάλλον έχω να προτείνω μία βόλτα με το ποδήλατο ή και με τα πόδια, τον γύρο της Χώρας παραλιακά, διασχίζοντας την προκυμαία, το άγαλμα της Ελευθερίας, το κάστρο της Μυτιλήνης, την Επάνω Σκάλα και την αγορά στον δρόμο της Ερμού. Μια βόλτα ακόμα, δεν έβλαψε πότε κανέναν. Μπορείς λοιπόν να κατευθυνθείς προς την μεριά του αεροδρομίου απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα! Ακόμα μία καλή επιλογή είναι να κατευθυνθείς στο Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης διασχίζοντας το ΙΚΑ και ανηφορίζοντας παράλληλα, βρίσκεται κοντά σε δασική έκταση και έχει στην κατοχή του την θέα της Χώρας από ψηλά. Ας μιλήσουμε λίγο για την αγορά. Στην φημισμένη Ερμού μπορείς να βρεις τα πάντα. Σε αυτή την περιοχή βρίσκονται τα περισσότερα από τα μαγαζιά της Μυτιλήνης και αποτελεί ένα κεντρικό σημείο για όλες τις ηλικίες. Εκεί θα βρεις να βολτάρουν οικογένειες με τα μικρά παιδιά τους, ηλικιωμένους,  και όλων των λογίων τις παρέες. Κατέβα λοιπόν και εσύ για την βόλτα και τα ψώνια σου. Μετά από τόση περιπλάνηση θα πείνασες λιγάκι. Προτεινόμενος προορισμός οι συμπαθητικές ταβερνούλες στο τέρμα της Ερμού κοντά στο ΙΚΑ , καθώς και εκείνες που βρίσκονται παραλιακά στον ακριβώς κάθετο δρόμο.
       
      Τι γίνεται όμως όταν το σούρουπο πέσει, τα φώτα της πόλης ανάψουν και το λιμάνι βάλει τα καλά του; Είναι η ώρα για ποτάκι. Ντύσου και εσύ ανάλογα και βγες για μία βραδινή περιπλάνηση. Κατευθύνσου στα νυχτερινά πλέον μαγαζιά της προκυμαίας και ξεσάλωσε μέχρι πρωίας. Εκεί το γλέντι δυσκολα σβήνει. Κανε τον περίπατο σου στο λιμάνι, στην πλατεία Σαπφούς, στην φωτισμένη προκυμαία και τόλμησε να φτάσεις εως το τέλος της. Μπορείς να ανέβεις στον φάρο που βρίσκεται εκεί για να δεις το λιμάνι περιμετρικά απλωμένο από την αντίθετη πλευρά. Το ειδηλιακό τοπίο σε κάνει να ξεχνιέσαι και να ερωτεύεσαι. Αυτές οι μικρές και ελεύθερες στιγμές κάνουν πιο ευχάριστη την διαμονή σου στο όμορφο νησί του Αιγαίου. Γέμισε λοιπόν την μέρα σου με πολλές τέτοιες εικόνες και με πράγματα που σε ευχαριστούν. Ότι και αν κάνεις κάνε το με όλη σου την ενέργεια γιατί μονο έτσι θα περάσεις σίγουρα καλά!