Σελίδες

ΚΥΚΛΟΦΌΡΗΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ...."ΙΣΩΣ"

        Μια  ενδιαφέρουσα μουσική συντεχνία συγκέντρωσε πλάι του ο γνωστός σε όλους Νίκος Πορτοκάλογλου, συνθέτοντας έτσι τον καινούργιο του δίσκο " ΙΣΩΣ " .  Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν και ερμηνεύουν τα νέα του τραγούδια δίνουν μια ανατρεπτική πνοή στην μέχρι τώρα μουσική ροή του καλλιτέχνη μιας και μέσα από τα τραγούδια που ακούμε στον δίσκο αναδεικνύονται διαφορά μουσικά σύνολα!   Τα κομμάτια που περιέχονται  είναι ορισμένα από παλιές μεγάλες του επιτυχίες και άλλα είναι καινούργια. 


       Το διπλό άλμπουμ "ΙΣΩΣ " έχει μια ξεχωριστή θέση στην δισκογραφία του καλλιτέχνη γιατί συμπίπτει με την επέτειο των τριάντα χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Επέλεξε λοιπόν να γιορτάσει αυτά τα 30 χρόνια δημιουργικής πορείας με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο: Με ένα διπλό άλμπουμ, από το οποίο το πρώτο cd αποτελείται από νέα τραγούδια και το δεύτερο από διασκευές παλιότερων, με κοινό χαρακτηριστικό και των δύο τις συναντήσεις με νέους συναδέλφους.

       Πάντα ανήσυχος και πάντα κοντά στις νέες τάσεις, ο Πορτοκάλογλου εδώ συναντιέται και συνεργάζεται για πρώτη φορά με εκπρόσωπους της τελευταίας γενιάς τραγουδοποιών και τραγουδιστών: Ο Πάνος Μουζουράκης, o Στάθης Δρογώσης, ο Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo αλλά και η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ευτυχία Μητρίτσα, η Νάνα Μπινοπούλου, η Σοφία Σαρρή και οι Σανάδες είναι οι καλεσμένοι του. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου διάλεξε ανθρώπους που εκτιμά και θαυμάζει και που δεν έχει ηχογραφήσει ποτέ ξανά μαζί τους. Η συναντήσεις αυτές και οι διασκευές των τραγουδιών σε συνεργασία με καθέναν από τους καλεσμένους του είναι, όπως λέει και ο ίδιος, ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει το γεγονός πως, μετά από τριάντα χρόνια, παραμένει ζωντανός, ανικανοποίητος και διψασμένος. Σαν να ξεκινά απ' την αρχή...

      Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί και μία σειρά εμφανίσεων στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γιορτάζοντας την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Στη σκηνή του Γυάλινου υποδέχεται αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών.

Τραγούδια:
01 Η ΠΙΟ ΔΎΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – Νίκος Πορτοκάλογλου
02 ΒΟΥΤΑΜΕ ΓΥΜΝΟΊ – Νίκος Πορτοκάλογλου
03 ΤΑΝΓΚΟ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ – Νίκος Πορτοκάλογλου
04 ΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΆΝΩ – Γιάννης Χαρούλης
05 Η ΝΕΑ ΣΟΥ ΑΓΆΠΗ – Νίκος Πορτοκάλογλου
06 ΙΣΩΣ – Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Κούμαρης, Στ. Δρογώσης, Π. Μουζουράκης
07 ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ – Ευτυχία Μητρίτσα
08 BOSSA NOVA – Νίκος Πορτοκάλογλου, Νανά Μπινοπούλου
09 ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ – Νίκος Πορτοκάλογλου
10 ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ – Νίκος Πορτοκάλογλου
11 ΑΝΤΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ – Σανάδες, World of Mouth, Νίκος Πορτοκάλογλου
12 ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ – Λεωνίδας Μπαλάφας
13 ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ – Σοφία Σαρρή
14 Η ΣΚΙΑ – Πάνος Μουζουράκης
15 ΚΡΥΦΤΟ – Νατάσσα Μποφίλιου
16 ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - Νανά Μπινοπούλου
17 ΔΙΨΑ – Κωστής Μαραβέγιας
18 ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ – Ματούλα Ζαμάνη
19 ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙΩ – Λ. Μπαλάφας, Κ. Μαραβέγιας, Ν. Πορτοκάλογλου
20 ΤΟ ΒΟΥΝΟ - Στάθης Δρογώσης