Σελίδες

Τροφές που κρύβουν παγίδες


Μπορεί για κάποιες τροφές οι γονείς μας να επέμεναν πάντα να τις καταναλώνουμε για να μεγαλώσουμε και να γίνουμε γερές και όμορφες, δεν ήξεραν όμως ότι αρκετές από αυτές δεν είναι τόσο ευεργετικές όσο πίστευαν. Εδώ σας έχουμε 5 τροφές οι οποίες κρύβουν «ένοχα μυστικά»...
1) Ζάχαρη: Μπορεί οι περισσότερες από εμάς να αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους δίαιτας, όμως σύμφωνα με έρευνες καλό θα ήταν να την αποφεύγουμε γενικά. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν λιγότερη ζάχαρη από άλλους, παρουσιάζουν πολύ πιο σπάνια φλεγμονές. Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη c που περιέχει το εν λόγω προιόν.
2) Λαχανικά που περιέχουν στρυχνίνη: Όπως μελιτζάνες, πατάτες, ντομάτες και πιπεριές. Η στρυχνίνη είναι μία τοξική ουσία στην οποία πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι με αποτέλεσμα να τους επηρεάζει το νευρικό τους σύστημα.
3) Γλουτένη: Οι διατροφές που δεν περιέχουν γλουτένη είναι πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Τροφές που περιέχουν σιτάρι, όπως το ψωμί, μπορούν να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιων ανθρώπων.
4) Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Είναι μάλλον προφανές ότι τα συγκεκριμένα και μόνο από το όνομα, δεν παραπέμπουν σε καμία περίπτωση σε κάτι υγιεινό. Περιέχουν χημικά τα οποία διεγείρουν τον εγκέφαλο και μπορούν να προκαλέσουν από πονοκεφάλους μέχρι νευροπάθειες.
5) Γάλα: Το συγκεκριμένο τρόφιμο είναι ίσως το μοναδικό που δεν θα περιμέναμε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Το γάλα περιέχει ένα είδος ζάχαρης, η οποία λέγεται λακτουλόζη και στην οποία πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι. Επηρεάζει συνήθως το ανοσοποιητικό σύστημα.