Σελίδες

Ελέγξτε τον διαβήτη σας μέσω του iPhone




Η μέρα που το iPhone θα αντικαταστήσει πλήρως τον γιατρό, μάλλον δεν είναι και τόσο μακριά.
Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, η οποία προκαλείται από διάφορες αιτίες και άπαξ και την αποκτήσεις μένει μαζί σου για μια ζωή. Γι' αυτό και οι διαβητικοί πρέπει να είναι πάντα οργανωμένοι και «ετοιμοπόλεμοι» ώστε να προλάβουν κάθε έκτακτο περιστατικό που θα τους συμβεί και θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία τους, με πρώτη προτεραιότητα τον συχνό έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα τους.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτή τη διαδικασία, κανένας όμως από αυτούς δεν είναι τόσο απλός και πρακτικός με αυτόν που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Καλά νέα για τους διαβητικούς, λοιπόν, καθώς η Apple σε συνεργασία με την εταιρεία Sanofi παρουσίασαν μια νέα συσκευή ονόματι iBGStar, η οποία είναι ένα ακόμα αξεσουάρ για το iPhone και το iPod, με μια πολύ σημαντική λειτουργία όμως.

Το iBGStar θα βοηθά τους διαβητικούς να μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν στους γιατρούς και τα νοσοκομεία και θα κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ. Θα έχει τη μορφή ενός συνηθισμένου USB flash stick και κάθε φορά που θα το συνδέετε στο iPhone ή το iPod σας, και αφού έχετε τρυπήσει το δάχτυλό σας στην ειδική βελόνα παρακέντησης που διαθέτει, η συσκευή θα στέλνει σήματα στο diabetes manager application, όπου και θα βρίσκονται συγκεντρωμένα τα ιατρικά σας στοιχεία και θα συγκρίνει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα σας πριν και μετά. 

Φυσικά οι περιοδικές επισκέψεις στον γιατρό επιβάλλονται, πλέον όμως η ζωή όλων των διαβητικών (που διαθέτουν iPhone) θα γίνει σίγουρα πολύ, πολύ πιο εύκολη.