Σελίδες

Ποιος σας είπε ότι δεν κάνετε σεξ στον ύπνο σας;

Μια σωματική διαταραχή, η λεγόμενη σεξαϋπνία, καταγράφεται στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, στην οποία οι άνθρωποι κάνουν σεξ κατά στη διάρκεια του ύπνου τους… χωρίς όμως να το αντιλαμβάνονται!
Η εν λόγω συµπεριφορά χαρακτηρίζεται έτσι γιατί το άτοµο εµπλέκεται σε σεξουαλικές πράξεις στον ύπνο του, ενώ όταν ξυπνήσει δεν θυµάται τίποτα. Είναι δηλαδή σαν...την υπνοβασία, αλλά με σεξ.
Μάλιστα, σε παλαιότερη έρευνα Καναδών ερευνητών, σε δείγμα 1000 ανθρώπων, ανακαλύφθηκε ότι σχεδόν ένας στους 12 ανθρώπους παραδέχεται ότι επιδόθηκε σε κάποιου είδους σεξουαλική πράξη, ενώ κοιμόταν.
Οι πιο επιρρεπείς ωστόσο στη "σεξοαϋπνία", όπως αποκαλείται, είναι οι άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν από το Εργαστήριο Έρευνας για τον Ύπνο στο Πανεπιστήμιο Health Network στο Τορόντο, η νέα αυτή πάθηση συναντάται πλέον πιο συχνά απ' όσο στο παρελθόν.
Η σεξυπνία συμβαίνει ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ερωτική σχέση και μοιράζονται μία συνηθισµένη ερωτική ζωή. Παρ' όλα αυτά ο τρόπος µε τον οποίο βιώνει τη σεξυπνία το άτοµο που βρίσκεται στο ίδιο κρεβάτι µε τον πάσχοντα ποικίλλει.
Άλλοτε, ο σύντροφος του πάσχοντα το απολαμβάνει και άλλες φορές πάλι το βιώνει τραυματικά.

Πηγή : cosmo.gr