Σελίδες

Τα 7 μπαχαρικά που κόβουν την όρεξη και βοηθούν στο αδυνάτισμα!

Αν θέλεις να αδυνατίσεις, άρχισε να να χρησιμοποιείς περισσότερο την όσφρηση σου...


Νέα έρευνα έδειξε ότι το να τρως μικρές μπουκιές από αρωματικά φαγητά, μπορεί να αποδειχτεί καλή στρατηγική για να χάσεις βάρος.


Οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι τρώμε μεγαλύτερες μπουκιές όταν η γεύση του φαγητού είναι οικεία και φυσικά δεν χρειάζεται αρκετό μάσημα.


Υποστηρίζουν όμως ότι όσο πιο δυνατό είναι το άρωμα μια τροφής, τόσο μικρότερη είναι η ποσότητα που καταναλώνουμε. Οι άνθρωποι που πήραν μέρος στην έρευνα είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν μόνοι τους την ποσότητα του επιδορπίου και φαίνεται να έφαγαν 5 με 10 φορές λιγότερη ποσότητα από εκείνα που είχαν έντονη μυρωδιά.


Η Cynthia Sass, διαιτολόγος και συγγραφέας του best seller S.A.S.S. Yourself Slim: Conquer, Cravings, Drop Pounds and Lose Inches, υποστηρίζει ότι όταν ένα γεύμα ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις είναι περισσότερο απολαυστικό και η μυρωδιά παίζει σημαντικό ρόλο. Μας προτείνει λοιπόν τα αγαπημένα της εποχιακά καρυκεύματα και μας αποκαλύπτει πώς συνηθίζει να τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα της.


Δες τα 7 αρωματικά που σε βοηθούν στο αδυνάτισμα...



1. Φρέσκο τζίντζερ


Χρησιμοποιώ καθημερινά τζίντζερ, στο πλιγούρι, χτυπημένο με ξίδι για ντρέσινγκ σαλάτας ή όταν σοτάρω μια σάλτσα. Είναι ιδανικό για κάθε ομάδα τροφίμων, από τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, μέχρι τα φασόλια, το τόφου, το κοτόπουλο, και τα θαλασσινά.


2. Φρέσκια Μέντα


Είναι υπέροχη στο νερό, στο κρύο τσάι, σε πράσινες σαλάτες ή φρουτοσαλάτες και smoothies, ακόμη και με στήθος γαλοπούλας.


3. Σκόρδο


Ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, από μακαρόνια ολικής άλεσης, μέχρι ψητά λαχανικά, χούμους και ό,τι άλλο σας αρέσει.


4. Ξύσμα εσπεριδοειδών


Το χρησιμοποιώ σε αρκετά πιάτα όπως μακαρόνια, φασόλια, γιαούρτι, φρουτοσαλάτα, ακόμη και σε ζεστή σοκολάτα.


5. Δεντρολίβανο


Συνοδεύει τέλεια τις πατάτες αλλά και ψητά λαχανικά ή φρούτα.


6. Κανέλα


Τη ρίχνω στον καφέ μου, σε smoothies, παρφέ με γιαούρτι, δημητριακά αλλά ταιριάζει απίθανα και με τις φακές ή ρεβίθια στο φούρνο.


7. Φρέσκος Βασιλικός


Βάζω βασιλικό σε πράσινες σαλάτες και σε πιάτα με ντομάτες και αμπελόφυλλα. Στο βιβλίο μου όμως έχω μια συνταγή για φρέσκο βασιλικό με ζεστό ή κρύο πράσινο τσάι, κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών.