Σελίδες

Τα χρώματα του Σεξ

Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και πάει λέγοντας… Κάθε χρώμα κρύβει τη δική του ψυχολογία, το δικό του μήνυμα… Το «χρώμα είναι δόνηση» θα πει κάποιος, παρατηρήστε λοιπόν πώς η επιλογή ενός χρώματος έναντι ενός άλλου στη γκαρνταρόμπα μας, στη διακόσμηση του σπιτιού μας ή στην καθημερινότητά μας, γίνεται με γνώμονα τη σεξουαλικότητά μας.

Κόκκινο: Πάθος, ένταση, ερωτισμός, εξάρτηση. Στοιχεία που δεν νομίζω ότι μπορεί να τα αντιπροσωπεύσει κάποιο άλλο χρώμα. Φλόγα που μπορεί να ανάψει σε δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να μπορεί να ελεγχθεί. Το κακό με αυτά τα άτομα είναι ότι μπορεί να πάρουν ανάποδες στροφές σε δευτερόλεπτα. Κρύβουν μέσα τους ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί… με θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες.
Κίτρινο: Το χρώμα που ως επί το πλείστον το επιλέγουν οι ομοφυλόφιλοι. Αν σου αρέσει το κίτρινο χρώμα αυτό σημαίνει πως γίνεσαι εύκολα υποχείριο του συντρόφου σου. Είσαι αυτό που θα λέγαμε κοινώς «Τραβάτε με κι ας κλαίω!»  Η πρωτοβουλία είναι για σένα μια λέξη άγνωστη. Περιμένεις να τα κάνει όλα ο άλλος. Τρελαίνεσαι να μπαίνεις «τιμωρία»... Όχι να κάθεσαι μια ώρα με το ένα πόδι στον τοίχο, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω… Αποδίδεις καλύτερα όταν είσαι ερωτευμένος/η παρά να κάνεις απλά sex.
Μωβ: Αν σου αρέσει το μωβ ανήκεις στην κατηγορία του «φωτεινού παντογνώστη». Εγώ μόνο τα ξέρω όλα και κανείς δε μπορεί να πει και κουβέντα. Αυτό συνεπάγεται πρόβλημα και στη δουλειά και πόσο μάλλον στις προσωπικές σχέσεις. Το θετικό σας είναι ότι στο κρεβάτι δεν έχετε ταμπού και ενδοιασμούς. Επίσης, αν πέσει στα χέρια σας περιοδικό με καμιά καινούργια στάση, όχι μόνο θα το διαβάσετε αλλά μη σας πω ότι θα κάνετε και ολόκληρη διατριβή επί του θέματος.
Ροζ: Ροζ πολύ γλυκό χρωματάκι. Εμπερικλείει μια παιδική αθωότητα κυρίως κοριτσίστικη. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σου περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα παιχνιδάκια από το να μπεις κατευθείαν «στο ζουμί». Είσαι μόνο υποσχέσεις. Υποσχέσεις όμως, που μπορεί να μην πραγματοποιήσεις ποτέ. Είσαι του στυλ που «βάζει φωτιές» αλλά δεν ξέρει ή δεν μπορεί να τις σβήσει.
Άσπρο: Xρώμα που δηλώνει αγνότητα. Για παράδειγμα άσπρα είναι τα νυφικά γιατί η νύφη είναι αγνή. Και καλά τώρα. Γι’ αυτά τα άτομα που το προτιμούν θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκουν σε είδος προς εξαφάνιση. Αυτό γιατί θα προτιμήσουν τον ύπνο με το ταίρι τους από το να κάνουν έρωτα. Κι όμως υπάρχουν κι αυτά τα άτομα. Είσαι κατά γενική ομολογία οπισθοδρομικό άτομο.
Πράσινο: Είναι το χρώμα που επικρατεί στη φύση γύρω μας, όσo έχει απομείνει βέβαια. Άτομα που τους αρέσει το πράσινο χαρακτηρίζονται έμπιστα και εχέμυθα. Ένας τέτοιος σύντροφος αγγίζει το ιδανικό. Η σεξουαλικότητα των ανθρώπων αυτών δεν περιλαμβάνει τη λέξη πάθος. Διακρίνονται από ντροπαλότητα, τρυφερότητα, ευαισθησία στοιχεία που τους μετριάζουν το πάθος. Προτιμούν για παράδειγμα ένα χάδι στα μαλλιά παρά μια νύχτα άγριου sex.
Μαύρο: Δύναμη και πάθος χαρακτηρίζει τα άτομα που τους αρέσει το μαύρο. Μπορεί να έχουν ως ίδιο σημείο αναφοράς τον έντονο ερωτισμό με τα άτομα που τους αρέσει το κόκκινο, αλλά έχουν ουσιαστικές διαφορές. Μέσα τους δηλαδή, υπάρχουν πολλά στοιχεία μαζοχισμού και σαδισμού. Στοιχεία που προϊδεάζουν  για έναν έρωτα χωρίς όρια. Αρχικά μπορεί να σας δώσουν την εικόνα ενός συνεσταλμένου ατόμου, αλλά στο κρεβάτι οι μάσκες πέφτουν.
Πορτοκαλί: Οι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το χρώμα, διακρίνονται από ερωτικές ανησυχίες. Πιστεύουν πως το sex είναι ειδικότητά τους και πως το «άθλημα» το κατέχουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Αυτός είναι και ο λόγος που σε ερεθίζει απίστευτα το σκηνικό να είσαι εσύ πρωταγωνιστής/στρια και δίνεις μεγάλη σημασία στα προκαταρκτικά. Το θεατρικό στοιχείο το έχεις και με το παραπάνω. Γι αυτό δεν σου είναι καθόλου δύσκολο να υποκρίνεσαι οργασμούς χωρίς καμία πίεση.
Καφέ: Το χρώμα αυτό δείχνει άτομο ζεστό, πολύ ευάλωτο, πρόθυμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες και επιθυμίες του συντρόφου του. Ζευγάρι που κατατάσσεται σε αυτήν την κατηγορία, αποτελεί το ιδανικό. Ποτέ κανένας από τους δυο δεν θα είναι δυσαρεστημένος. «Η μηχανή σου» μπορεί να δουλεύει ολημερίς και ολονυχτίς, 24 ώρες το 24ωρο, αρκεί το καύσιμο σου να είναι η λέξη «σ' αγαπώ». Αυτό αρκεί να σε κάνει τούρμπο. Προσοχή όμως μην πείτε ή κάνετε κάτι που μπορεί να χαλάσει αυτήν τους την νιρβάνα, διότι μπορούν να μετατρέψουν το σκηνικό σε εμπόλεμη ζώνη.
Γκρι: Η επιλογή σου φανερώνει ότι διακρίνεσαι από αναποφασιστικότητα και πόσο μάλλον στο σεξ. Δεν ενθουσιάζεσαι με τίποτα και κανέναν. Το σεξ δε σου προκαλεί καμία ιδιαίτερη συγκίνηση. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις σου ανύπαρκτες και ο ιδανικός σύντροφός για εσένα είναι αυτός που επίσης επιλέγει το γκρι, για να κινείστε στο ίδιο μοτίβο. Λέγαμε για τους «άσπρους» αλλά και οι «γκρι» δεν πάνε πίσω.
Μπλε: Άτομα που τους αρέσει το μπλε διακρίνονται για την αγάπη που προσφέρουν στον άνθρωπο που έχουν πλάι τους, χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα. Δύσκολα θα σε απατήσουν. Τέλειοι σύντροφοι. Λατρεύουν τα ερωτικά παιχνιδάκια και απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ερωτικής πράξης, από τα  προκαταρκτικά μέχρι και την ίδια την πράξη.