Σελίδες

Eurovision 2012: +(videos)

 
Η Ελλάδα και η Ελευθερία Ελευθερίου με το τραγούδι Aphrodisiac απέσπασαν 64 βαθμούς και κατέλαβαν την 17η θέση ( xroνια είχαμε να παρουμε τοσο χαλια θέση), ενώ η Κύπρος και η Ήβη Αδάμου με το La La Love πήραν 65 βαθμούς και βρέθηκαν στην 16η θέση.







VIDEO ELLADA:


VIDEO KYPROS:



Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ανεξάρτητα από το αν προκρίθηκαν ή όχι στον τελικό. Η βαθμολογία κάθε χώρας προέκυψε από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50.
Την Ελλάδα ψήφισαν:
Αλβανία                12 βαθμούς
Κύπρος                 12 βαθμούς
Ρουμανία               8 βαθμούς
Αζερμπαϊτζάν          5   βαθμούς
Ουκρανία              5 βαθμούς
Σερβία                  4 βαθμούς
Μολδαβία              4 βαθμούς
Ρωσία                   3 βαθμούς
Τουρκία                3 βαθμούς
Ισραήλ                  2 βαθμους
Βέλγιο                   2   βαθμούς
Βοζινία&Ερζεγοβίνη 1 βαθμό
Βουλγαρία             1 βαθμό
Γεωργία                1  βαθμό
Γερμανία               1 βαθμό



Νικήτρια αποδείχθηκε η Σουηδία με 372 βαθμούς - ένα σκορ-ρεκόρ!
 
Η 28χρονη τραγουδίστρια - η οποία δηλώνει πως είδωλά της είναι η Bjork και η Enya - "σάρωσε", σκαρφάλωσε στην κορυφή με 372 βαθμους, αφήνοντας μίλια πίσω της δύο από τα θεωρούμενα φαβορί της φετινής Εurovision, την Ρωσία  και την Σερβία, με 259 και 214 βαθμούς αντίστοιχα. Σύντομα, θα κυκλοφορήσει και το πρώτο της album με τίτλο "Rapture"...
Γεννημένη στις 16 Οκτωβρίου του 1983 στη Στοκχόλμη, από γονείς Μαροκινούς μετανάστες, η Lorine Zineb Noka Talhaoui, είναι τραγουδίστρια και παραγωγός του ραδιοφώνου. Το πλατύ κοινό τη γνώρισε το 2004 οπότε και πήρε μέρος στο σουηδικό talent show «Idol» ως Loren Talhaoui. Tερμάτισε 4η, έβγαλε ένα single ("Τhe Snake"), δούλεψε ως παρουσιάστρια στο σουηδικό κανάλι TV400, και μετά ως βοηθός παραγωγής και σκηνοθέτης σε reality shows.
To 2011 η Loreen προσπάθησε να πάει στην Eurovision: πήρε μέρος στο «Melodifestivalen» της Σουηδίας με το τραγούδι «My Heart Is Refusing Me», αλλά δεν τα κατάφερε.
Επανήλθε πέρυσι με το «Euphoria», που έχουν γράψει οι Peter Boström και Thomas G:son. Το τραγούδι χαρακτηρίστηκε από την αρχή φαβορί του φετινού διαγωνισμού και ήταν πρώτο στα στοιχήματα και τα προγνωστικά. Που, αυτή τη φορά, βγήκαν αληθινά...

VIDEO: