Σελίδες

iPhone… από κούνια! Ένα στα δέκα μωρά έχουν χρησιμοποιήσει smartphone

Η νέα γενιά των κινητών, τα λεγόμενα smartphones, έχουν πλέον αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα απλά κινητά. Τα λεγόμενα tablets προσφέροντας όλο και περισσότερες δυνατότητες έχουν μπει σε πολλά σπίτια παγκοσμίως. Εκτός όμως από τους ενήλικες έρευνα έδειξε ότι αυξημένη είναι και η χρήση smartphones και tablets –κυρίως iPhone και iPad- από παιδιά.
Όπως θα δείτε στο επόμενο infographic περίπου το 40% των παιδιών κάτω από 8 ετών έχουν χρησιμοποιήσει για κάποιο λόγο smartphone. Μέσα σε ένα χρόνο οι Αμερικανοί που έχουν ένα tablet διπλασιάστηκαν. Αποτέλεσμα αυτού να αυξηθούν και τα παιδιά που χρησιμοποιούν «έξυπνα κινητά».
Το 77% των παιδιών το χρησιμοποίησε για να παίξει παιχνίδια ενώ μόλις το 15% για να μιλήσει με φίλους. Το 77% των γονιών μάλιστα θεωρεί πως τα tablets είναι ευεργετικά από παιδιά και τα κάνει πιο δημιουργικά. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό τν εφαρμογών που «κατεβάζουν» για τα παιδιά τους είναι παιχνίδια μόνο για διασκέδαση και μετά ακολουθούν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και τα παζλ.