Σελίδες

11/6... Προσοχή!

Μετά από εισήγηση της Γαλλίας και της Γερμανίας οι χώρες μέλη της ζώνης Σένγκεν συμφώνησαν να επανέλθουν οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα κάθε χώρας σε περιστάσεις ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ενώ τα κράτη έχουν ήδη τη δυνατότητα να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορα όταν πρόκειται για λόγους ασφάλειας και δημόσιας τάξης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πορτογαλία το 2010 στα πλαίσια διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
Στις αντιδράσεις του ευρωκοινοβουλίου για αυτήν την απόφαση η Γαλλία απάντησε ότι «Απέναντι σε καταστάσεις κρίσεως, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τα κράτη μέλη του Σέγκεν πρέπει να μπορούν να ξαναβρούν την κυριαρχία τους». Ωραία τα λέει η Γαλλία αλλά το θέμα είναι να τα έλεγε και η Ελλάδα που με ένα ήδη βεβαρυμμένο μεταναστευτικό φορτίο θα είναι και η πρώτη που θα έχει (νέες) επιπτώσεις από τη κρίση στη Συρία.
Η εξίσωση της ημέρας
Ήλιος= Ουρανός/Ποσειδώνας= Βόρειος Δεσμός/Kronos= Vulcanus/Μηδενική Κριού= Ποσειδώνας/Πλούτωνας= Zeus= Ερμής/Βόρειος Δεσμός= Δίας/Admetos:
Ημέρα εναλλαγής μεταξύ έντασης και χαλάρωσης. Ο προφανής θάνατος. Το να γίνει κανείς έρμαιο της μοίρας του. Κλήση για δικαστήριο. Το να εμπλακεί κανείς σε δικαστικό αγώνα ενάντια της πολιτείας ή του Κράτους. Έχοντας εξέχουσα θέση. Κυβερνήτης σε ένα τόπο (Δήμαρχος, Κοινοτάρχης, Πρόεδρος). Έχοντας κάποιος και τη δύναμη και τη γνώση να τη χρησιμοποιήσει. Καταχρήσεις. Ένα άτομο όπου είναι μη μου απτού. Ένας ηγέτης. Αυτός που βγάζει τα κάστανα από την φωτιά. Έχοντας την ικανότητα αλλά και την ιερή υποχρέωση να πάρει το παιχνίδι επάνω του. Η προγεννητική ικανότητα αλλά και η δημιουργία. Η πυρκαγιά. Ο πυρετός. Λεκτική ανταλλαγή των ιδεών. Ένα άτομο που τρώει από τα έτοιμα, τη σύνταξη, την Κοινωνική Πρόνοια ή από ένα κομπόδεμα.
Όποιος υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει πότε λάθος είναι είτε ψεύτης είτε νεκρός. Ό,τι και να συμβεί αναλάβετε την ευθύνη διότι το λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν επιλέξετε να το διορθώσετε.

Το απόφθεγμα της ημέρας: «Όσο πιο απολίτιστος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι ξέρει ακριβώς τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Ο πολιτισμένος άνθρωπος έχει πάντα αμφιβολίες, είναι ανεκτικός και όχι και τόσο σίγουρος» H.L. Mencken
Το τραγούδι της ημέρας: Fireflies - Owl city