Σελίδες

ΠΙΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑ

  Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς καλλυντικά από αγνά υλικά, δοκίμασε τις παρακάτω συνταγές.Μην το παρακάνεις όμως – δεν χρειάζεται να το κάνεις κάθε μέρα. Εάν έχεις λιπαρό δέρμα μία φορά την εβδομάδα είναι η ιδανική!!


Πίλινγκ σώματος:

  •   Πίλινγκ με ζάχαρη :Ανακάτεψε ζάχαρη  με λάδι. Χρησιμοποίησέ το σε στεγνό δέρμα και όχι σε βρεγμένο γιατί η ζάχαρη θα λιώσει. Για άρωμα μπορείς να προσθέσεις στο μίγμα λίγο χυμό πορτοκαλιού.
  • Πίλινγκ με αλάτι : Αντί για ζάχαρη μπορείς να βάλεις χοντρό αλάτι πάλι με λάδι. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό ή ευαίσθητο δεν θα σου το πρότεινα -- σε αυτή την περίπτωση προτίμησε την ζάχαρη γιατί έχει μικρότερους κόκκους και δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου.

  •  Πίλινγκ με ντομάτες : Πάρε 4 ντομάτες, τρίψε τες και σούρωσέ τες. Μούσκεψε λίγο ρύζι της επιλογής σου για 30’ και στην συνέχεια σούρωσέ το. Ρίξε το ρύζι στις τριμμένες ντομάτες και άπλωσε το μίγμα στο σώμα σου. Ξέβγαλε με άφθονο νερό. Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για τα λιπαρά δέρματα.
  •  Πίλινγκ με νες καφέ : Θα χρειαστείς 2 κούπες νες καφέ στιγμής, 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο. Φτιάξε το μίγμα μέσα σε ένα μπολ και κάνε ένα ζεστό μπάνιο – άπλωσε το μίγμα και τρίψε το σώμα σου με μεγάλες ανοδικές και κυκλικές κινήσεις.  
  • Πίλινγκ με θαλασσινό νερό: Ένα ποτήρι Θαλασσινό αλάτι, δύο κουταλιές Ελαιόλαδο και Λεμόνι (λίγες σταγόνες)
    Το συγκεκριμένο μείγμα το απλώνουν στο βρεγμένο δέρμα τους και τρίβουν απαλά με κυκλικές κινήσεις. Το ξεβγάζουν με άφθονο νερό.
                                                             
Πίλινγκ προσώπου: 

  • Απλώστε στο πρόσωπο ένα μίγμα από μια κουταλιά του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Αφήστε το σαν μάσκα για 10 λεπτά, και πριν το ξεβγάλετε, τρίψτε με κυκλικές κινήσεις όπως στο πίλινγκ. Αφήνει το δέρμα με απίστευτη λάμψη.
  • ζάχαρη και στιμμένο λεμόνι,κάνεις απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο και ξεπλένεις.








 Tip για ξεκούραστα μάτια: αγγούρι ή πατάτα εννοείται καθαρισμένη!