Σελίδες

Ταξιδιωτική συμβουλή: Μαύρα Βόλια, Χίος!!!

Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Χίου είναι τα Μαύρα Βόλια! Όταν επισκεφθείτε τη Χίο να επισκεφθείτε και αυτά! Το κολύμπι στην περιοχή του θαλάσσιου κρατήρα είναι φανταστικό αλλά τα μαύρα βόλια σε συνδυασμό με τον ήλιο καίνε πολύ οπότε προσοχή μέχρι να φτάσετε στο νερό... Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού, 5 χλμ από το Πυργί. Τα μεγάλα μαύρα βότσαλά της είναι προϊόντα ηφαιστειακής έκρηξης από ηφαίστειο προϊστορικής εποχής που βρίσκεται δίπλα. Υπάρχουν τρεις ουσιαστικά παραλίες με το ίδιο όνομα, η μια δίπλα από την άλλη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους σκούρο μπλε εξαιτίας των μαύρων βοτσάλων. Η περιοχή διαθέτει επίσης ένα μικρό λιμανάκι με ενοικιαζόμενα δωμάτια, λίγες καφετέριες ταβέρνες με θαλασσινά.

Όπως λέει και η ενημερωτική ταμπέλα φεύγοντας ΜΗΝ πάρετε βότσαλα από την παραλία. Ας σεβαστούμε το τοπίο και ας το θαυμάσουμε χωρίς να επέμβουμε πάνω στη φυσική του ομορφιά!

 

Αν βρεθείτε στη Χίο στις 22 Ιουλίου κάθε χρόνου, εκτός από τα Μαύρα Βόλια επιδιώξτε να συμμετέχετε στο πανηγύρι της Αγίας Μαρκέλας. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή που γεμίζει κόσμο, ντόπιους αλλά και επισκέπτες, με άφθονο κρασί, φαγητό και παραδοσιακά όργανα. Και αν πιείτε λίγο παραπάνω μπορείτε να καταλύσετε στα παλιά κελιά του Ναού της Αγίας Μαρκέλας που έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ:.pamediakopes.gr