Σελίδες

Μη φοβάστε να ζητήσετε συγγνώμη.

Δεν αρκεί να ζητάτε συγγνώμη αλλά και να το εννοείτε. Μάθετε τρόπους που θα αποδεικνύουν ότι πραγματικά το εννοείτε.

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολo να ζητήσουν συγγνώμη. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή δεν μπορούν να αποδεχθούν το λάθος τους ή να το κατανοήσουν. Από την άλλη, πολλές φορές, ακόμα κι αν ειπωθεί η συγγνώμη δεν έχει κανένα νόημα αφού αυτός που τη ζητάει δεν την εννοεί. Είναι ανάγκη λοιπόν κάποιος να κατανοήσει το λάθος του και να το αποδεχθεί. Έπειτα αφού ζυγίσει τις παραμέτρους του προβλήματος τότε να αποφασίσει αν όντως θέλει να ζητήσει συγγνώμη. Γιατί όταν το κάνει πρέπει να το εννοεί.
Υπάρχουν λοιπόν τρόποι για να δείξετε ότι πραγματικά έχετε μετανιώσει.
1. Αγκαλιά. Είναι δύσκολο να παραμείνει κάποιος θυμωμένος μετά από μία ζεστή αγκαλιά. Αγκαλιάστε λοιπόν αυτόν που ‘πειράξατε’.
2. Γράψτε ένα σημείωμα ή ένα ποίημα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό με την αγκαλιά. Λίγες λέξεις μπορεί να είναι αρκετές για να αποδεχθεί ο άλλος τη συγγνώμη σας και να εμπεριέχουν όλα όσα θέλετε να του πείτε.
3. Δείξτε με πράξεις ότι δεν θέλετε να ξανακάνετε το λάθος. Κάντε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για να δώσετε στον άλλο να καταλάβει ότι έχετε μετανιώσει. Καλά είναι τα γλυκά και τα λουλούδια αλλά οι πράξεις πάντα είναι πιο πειστικές.
Αφήστε λοιπόν τον εαυτό σας να ζητάει συγγνώμη. Μάθετε να είστε σωστοί και δίκαιοι κριτές πρώτα του ίδιου σας του εαυτού. Μ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα σας συγχωρούν πραγματικά αλλά θα μάθετε και να συγχωρείτε.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr