Σελίδες

Όσα θα δούμε στο «Αν»

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ονομάζεται "Αν" και αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου.

Ως ένα «διαφορετικό love story σε μία εποχή που όλα αλλάζουν» περιγράφεται η ταινία και η ερωτική ιστορία που αυτή διηγείται. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Πλάκα του 2009 και άξονάς της είναι το πόσο μπορεί μία στιγμιαία απόφαση να καθορίσει όλη τη ζωή ενός ανθρώπου. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στη ζωή του ήρωα της ταινίας, Δημήτρη.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στο ρόλο του Δημήτρη

-Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ, θα γνώριζε τη Χριστίνα..
Ένας έρωτας θα γεννηθεί και θα φτάσει μέχρι και σήμερα, το 2012. Ένας έρωτας στην εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θα αντέξει; Είναι ο έρωτας η απάντηση σε όλο αυτό που ζούμε; Πόσο επηρεάζει μία οικονομική κρίση και πόσο μπορεί να διαλύσει τη σχέση ενός ζευγαριού; Συγχωρείται η απιστία; Και πόσο ίδιες είναι οι εποχές στο θέμα του έρωτα;

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με την συμπρωταγωνίστρια του, Μαρίνα Καλογήρου που υποδύεται τη Χριστίνα

-Αν όμως ο Δημήτρης εκείνο το βράδυ του 2009 δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη.. Ο χρόνος, ο τόπος και τα γεγονότα στη ζωή του Δημήτρη είναι κοινά.. Η βασική διαφορά είναι ότι δεν είναι μαζί με τη Χριστίνα για να τα αντιμετωπίσει…Πόσο εύκολο είναι να ζει κάποιος μόνος του; Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος τη μοναξιά ή αλλιώς την «ελευθερία»; Πόσο κοντά σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος έρωτας και εσύ να μην τον βλέπεις; Θα γνωριστούν ποτέ ο Δημήτρης και η Χριστίνα;

Το "Αν…" είναι μία ιστορία από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες στον ίδιο χρόνο με κοινά γεγονότα και πρόσωπα.

Η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου συμμετέχουν στην ταινία ως αφηγητές, υποδυόμενοι τους ρόλους της αξέχαστης ελληνικής ταινίας «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», του Αντωνάκη και της Ελενίτσας Κοκοβίκου. Ωστόσο, η ταινία «Αν...» δεν αποτελεί συνέχεια της παλιάς ελληνικής ταινίας.

Γιώργος Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού -ή αλλιώς ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα

Στην ταινία παίζουν οι Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Ακύλλας Καραζήσης.

Θυμήσου το τρέιλερ της ταινίας: