Σελίδες

Οδηγός για να πακετάρετε σωστά τη βαλίτσα σας ΜΕΡΟΣ Β΄

Μόνο τα απαραίτητα: Έχεις την κακιά συνήθεια να φορτώνεσαι με ρούχα που στο τέλος δεν φοράς κι απλά τα επιστρέφεις στο σπίτι σου. Τσάμπα η ταλαιπωρία να τα κουβαλάς, κι ακόμα πιο τσάμπα που κάθεσαι και τα πλένεις για να τα φρεσκάρεις.
Τι να κάνεις: Ακόμα κι αν το ταξίδι σου διαρκέσει αρκετά, φρόντισε να πάρεις μαζί σου ρούχα που να κάνουν μεταξύ τους παραπάνω από έναν συνδυασμό, τα οποία -επίσης- θα μπορείς να πλένεις.

Διανομή ρούχων: Δεν είναι λίγοι αυτοί που αλλού ταξιδεύουν αυτοί και αλλού οι βαλίτσες τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στον προορισμό τους χωρίς να έχουν μαζί τους ούτε ένα σώβρακο, κυριολεκτικά.
Τι να κάνεις: Αν είστε μεγάλη παρέα, μοίρασε τα ρούχα σου στις βαλίτσες των υπολοίπων και το ίδιο να κάνουν κι εκείνοι με τα δικά τους. Έτσι, κι αλλού να πάει η βαλίτσα, εσύ θα έχεις ρούχα να βολευτείς μέχρι να σου τη στείλουν.

Για τους λάτρεις της βαλίτσας: Όλα τα ρούχα μαζί σε ένα μέρος, μόνο χάος μπορούν να σου προκαλέσουν. Θέλεις να πάρεις μία μπλούζα και πρέπει πρώτα να ψάξεις κάτω από χίλια δύο άλλα πράγματα.
Τι να κάνεις: Δημιούργησε χωρίσματα από χοντρό χαρτόνι και τακτοποίησε τα ρούχα σου, όπως πιστεύεις ότι θα σε βολέψουν. Ακόμα κι έλεγχο να σου κάνουν στο αεροδρόμιο, τα ρούχα δε θα ανακατευτούν.

Δεύτε λάβετε φως: Έχεις φακό ή κάτι που χρειάζεται μπαταρίες μέσα στη βαλίτσα σου, αλλά παράλληλα αυτό το κάτι είναι ευαίσθητο και μπορεί να ανοίξει με το παραμικρό;
Τι να κάνεις: Αν έχεις χώρο στις αποσκευές σου, απλά, δε βάζεις τις μπαταρίες στη συσκευή ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει και αυτές να αδειάσουν. Αν, από την άλλη πλευρά, ο χώρος είναι περιορισμένος, βάλε μέσα τις μπαταρίες και την τελευταία να τη βάλεις ανάποδα ώστε να μη μπορεί να μπει σε λειτουργία.

Οι πάνες του μωρού:
Κάθε φορά που θέλεις να ταξιδέψεις εξαντλείς την ευρηματικότητά σου για το που θα κρύψεις λεφτά και αντικείμενα αξίας. Έχεις μωρό; Τέλεια…
Τι να κάνεις: Το τελευταίο πράγμα που θα ψάξει κάποιος επιτήδειος θα είναι οι πάνες του μωρού σου. Κρύψε ό,τι θέλεις εκεί μέσα. Όχι μόνο θα είναι ασφαλές, αλλά θα μπορείς να το έχεις και συνέχεια μαζί σου.

Παπούτσι απ’ τον τόπο σου: Βάζεις τα παπούτσια στην ίδια βαλίτσα με τα ρούχα, αλλά τρέμεις ότι θα αποκτήσουν τα ρούχα αυτή την απαίσια εσάνς που έχουν τα υποδήματά σου.
Τι να κάνεις: Βάλε μέσα στα παπούτσια παλιές κάλτσες και μετά βάλε το κάθε παπούτσι σε αεροστεγή σακούλα. Εγγυημένα αποτελέσματα.

Γρήγορα τα χάπια μου: Μπορεί να παίρνεις αντιβίωση και η χρονική στιγμή που ταξιδεύεις δε συμπίπτει με την ώρα που θα πρέπει να πάρεις το φάρμακό σου. Παρόλα αυτά μια καθυστέρηση στην πτήση σου, πάει πίσω όχι μόνο το ταξίδι, αλλά και τη φαρμακευτική σου αγωγή.
Τι να κάνεις: Ό,τι πιστεύεις ότι μπορεί να σου χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (από φάρμακα μέχρι σώβρακο) φρόντισε να το έχεις στην τσάντα που θα κρατάς μαζί σου. Έτσι, δε θα έχει άγχος για τίποτα.