Σελίδες

Οδηγός για να πακετάρετε σωστά τη βαλίτσα σας ΜΕΡΟΣ Α΄

Καθώς έχεις φορτώσει την τακτοποίηση των ρούχων στη βαλίτσα στη σύντροφό σου, υπάρχουν ορισμένα άλλα πράγματα που θα πρέπει να φροντίσεις να κάνεις πριν ταξιδέψεις, ώστε να είσαι προετοιμασμένος και να μη βρεθείς προ -δυσάρεστων- εκπλήξεων. Ποια είναι αυτά; Ρίξε μια ματιά παρακάτω…

Δείξε στους άλλους ποιος είσαι: Έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες κατά καιρούς για ταξιδιώτες των οποίων τα διαβατήρια έκαναν φτερά κι εκείνοι έτρεχαν από την αστυνομία στην πρεσβεία και τούμπαλιν για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη μαμά πατρίδα.
Τι έχεις να κάνεις: Θα κάνεις φωτοτυπία το διαβατήριο, την ταυτότητα και τα εισιτήριά σου και θα τα στείλεις με ένα e-mail στον προσωπικό σου λογαριασμό. Επίσης, μπορείς να αποθηκεύσεις χρήσιμα τηλέφωνα για χαμένες πιστωτικές κάρτες, σε περίπτωση που χάσεις κι αυτές. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις άμεση πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες.

Μοίρασε την περιουσία σου: Στο Μιλάνο πας, να μην πάρεις το καλό σου ρολόι μαζί και το χρυσό σου το σταυρό; Ναι, πάρ’ τα, αλλά μην περιμένεις να σου εγγυηθεί κανείς ότι οι Ιταλοί θα σε αφήσουν να τα χαρείς.
Τι να κάνεις: Έχε την πιστωτική κάρτα επάνω σου, βάλε σε μια τσάντα το ρολόι, σε άλλη τσάντα τα λεφτά και σε άλλη τα κοσμήματα. Έτσι ώστε αν σε κλέψουν να μην καταφέρουν να αποσπάσουν όλα τα τιμαλφή σου και το ταξίδι καταλήξει σε δράμα.

Τα οικογενειακά βάρη δε θα σου προκαλέσουν σκολίωση: Έχεις ένα σακίδιο πλάτης το οποίο πρόκειται να γεμίσει με ρούχα κι εσύ τρέμεις από τώρα στην ιδέα ότι θα ταξιδέψεις και θα φτάσεις στον προορισμό σου με πόνους στην πλάτη και τη μέση.
Τι να κάνεις: Όταν τακτοποιήσεις τα ρούχα, φρόντισε να βάλεις τα πιο ελαφριά στο κάτω μέρος κι από πάνω τα βαριά. Έτσι, όταν το σακίδιο θα μπει στην πλάτη σου, θα νιώθεις λιγότερο βάρος και θα μπορείς να έχεις ίσια τη μέση σου.

Πλαστικοποίηση τώρα: Πόσες φορές έχεις ανοίξει τη βαλίτσα σου κι έχεις βρει το σαμπουάν ανοιχτό και τα ρούχα σου ήδη λουσμένα; Επιτέλους αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.
Τι να κάνεις: Ό,τι υγρό βάλεις στη βαλίτσα σου, ακόμα και ασφαλισμένο να είναι, φρόντισε πρώτα να το έχεις τυλίξει σε αεροστεγή τσάντα, έτσι ώστε και να σπάσει κατά τη μεταφορά, να μη λερωθεί τίποτα. Οι εν λόγω σακούλες θα σε βοηθήσουν και στην φύλαξη των άπλυτων ρούχων και θα μπορέσεις να αποφύγεις τις άσχημες μυρωδιές.

συνεχίζεται........