Σελίδες

Ανάρπαστο το video που τράβηξε άθελά της θαλάσσια χελώνα! (video)


Ανάρπαστο έχει γίνει στο YouTube το βίντεο που τράβηξε μια.... θαλάσσια χελώνα, πατώντας  κατά λάθος τα κουμπιά σε μια χαμένη φωτογραφική Nikon. Όλα ξεκίνησαν στις 12 Μαΐου όταν ένας αξιωματικός της ακτοφυλακής ονόματι Πολ Σουλτζ βρήκε καλυμμένη με φύκια σε μαρίνα της Φλόριντα μια κάμερα Nikon μέσα σε αδιάβροχη θήκη για υποβρύχιες λήψεις. Όταν διαπίστωσε ότι η μηχανή ήταν άθικτη (καλή διαφήμιση για την αδιάβροχη θήκη) βρήκε αποθηκευμένες στη μνήμη διάφορες οικογενειακές φωτογραφίες και ένα μυστηριώδες υποβρύχιο video...
Δείτε το video εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=E43sg-Ytt58
Ο αξιωματικός της ακτοφυλακής έκανε ένα πείραμα και ανέβασε τις φωτογραφίες σε διάφορα site με την ελπίδα ότι κάποιος θα αναγνωρίσει τα μέλη της οικογένειας ή τουλάχιστον τον τόπο όπου είχαν τραβηχτεί. Η δύναμη του Internet και των κοινωνικών δικτύων έφερε αποτελέσματα μερικές μέρες αργότερα όταν επικοινώνησε με την οικογένεια Ντε Μπρούιν από την Ολλανδία. Έτσι έμαθε ότι η φωτογραφική μηχανή είχε χαθεί στις αρχές του χρόνου έξω την Αρούμπα, ένα ολλανδικό νησί έξω από τις ακτές της Βενεζουέλας. Όλοι σάστισαν όταν κατάλαβαν ότι η φωτογραφική μηχανή είχε ταξιδέψει πάνω από 1.770 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα.
Το μυστηριώδες video όμως δεν είχε τραβηχτεί από τον Ολλανδό ιδιοκτήτη της μηχανής. Όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία, στη διάρκεια του «ταξιδιού» της Nikon μια πεινασμένη θαλάσσια χελώνα την εντόπισε και πάτησε το κουμπί λήψης video στην προσπάθειά της να την δαγκώσει για να την φάει. Άλλες ερμηνείες θέλουν το βίντεο να προκύπτει όταν η χελώνα προσπαθούσε να απελευθερωθεί από το κορδόνι που είχε πιαστεί στο πτερύγιό της.
Το video ανέβηκε στο YouTube μάζεψε γρήγορα εκατομμύρια προβολές (πάνω από 2. εκ σε τρεις εβδομάδα). Στο video διάρκειας λίγο πάνω από πέντε λεπτών βλέπουμε καταγάλανα νερά και μερικά ψάρια, το κίτρινο κορδόνι της κόκκινης βιντεοκάμερας, καθώς και στιγμιαία πλάνα της χελώνας που χτυπάει τον φακό με το πτερύγιό της καθώς κολυμπά, λύνοντας έτσι το μυστήριο του πώς κατάφεραν η κάμερα και το προστατευτικό της κάλυμμα να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο εκπληκτικό ταξίδι.
«Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω» σχολίασε ο Ντικ ντε Μπρούιν, έκπληκτος με την οδύσσεια της φωτογραφικής μηχανής του, ο οποίος αυτές τις ημέρες περίμενε να φτάσει στα χέρια του η πολύπαθη Nikon με courier.