Σελίδες

4 κόλπα για να αδυνατίσεις πιο εύκολα


Γνωρίζεις ήδη ότι το σημαντικότερο προκειμένου να διατηρήσεις τη φόρμα σου είναι η προσοχή στις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι


1. Σήκω από το τραπέζι
Αν θέλεις να σταματήσεις να τρως, απλά απομακρύνσου από το φαγητό σου. Ακόμη καλύτερα, φύγε από την κουζίνα αμέσως μόλις αποφασίσεις ότι τελείωσες το γεύμα σου. Πήγαινε στο σαλόνι ή στο δωμάτιό σου και απασχολήσου με κάτι άλλο.
2. Τσίμπα μια μικρή ποσότητα από κάτι γλυκό
Μερικές φορές, μια ελάχιστη ποσότητα ενός γλυκού μπορεί να σου κόψει την όρεξη και να σε κάνει να σταματήσεις να τρως. Μην απλώσεις αμέσως χέρι σε σοκολάτα οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερα να προτιμήσεις μια πιο υγιεινή τροφή, με βάση το νερό, καθώς θα σε βοηθήσει να νιώσεις χορτάτος. Δοκίμασε μια χούφτα μούρα, μια φέτα καρπούζι ή μια κουταλιά σπόρους ροδιού- ειδικά οι κάπως ξινοί σπόροι έχουν αντιοξειδωτική δράση, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και σε φυτικές ίνες.
3. Κανόνισε να έχεις κάτι να κάνεις μετά το γεύμα σου.
Εάν έχεις να κάνεις μια δουλειά μετά το φαγητό, δε θα σου είναι δύσκολο να σηκωθείς από το τραπέζι αμέσως μόλις νιώσεις ότι χόρτασες. Δε χρειάζεται να προγραμματίσεις κάτι σημαντικό. Ένα τηλεφώνημα σε έναν φίλο ή μια δουλειά που άφησες στη μέση είναι ό,τι πρέπει.
 4. Η μέντα κάνει θαύματα
Είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, επομένως μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις λιγούρες που σε πιάνουν μετά το φαγητό. Το καλό είναι πως η μέντα είναι αποτελεσματική όπως κι αν διαλέξεις να την καταναλώσεις: καραμέλες, τσάι με άρωμα μέντας, ακόμη και γαργάρες με στοματικό διάλυμα. Μετά το γεύμα σου λοιπόν, φρόντισε να έχεις πάντα το σύμμαχό σου στη δίαιτα κοντά.