Σελίδες

Μεγάλες επιτυχίες που δεν έγιναν ποτέ νούμερο ένα

Πότε και ποιοι τις περιόρισαν στη δεύτερη θέση;


Πολλές φορές, λόγω συγκυριών και κυρίως ταυτόχρονης κυκλοφορίας πολλών μεγάλων κομματιών, ορισμένες τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο νούμερο ένα.
Ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα με τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχιών που βρέθηκαν στο νούμερο δύο του Billboard, χωρίς ποτέ να πιάσουν κορυφή.
Bob Dylan - Like A Rolling Stone
Ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών, ένα από αυτά που σύμφωνα με το Rock & Roll Hall Of Fame διαμόρφωσαν τον ήχο του Rock & Roll, δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί στο νούμερο ένα. Αυτό που το κράτησε στη δεύτερη θέση ήταν το 'Help' των Beatles, που ήταν στην κορυφή εκείνη την εβδομάδα, στις 4 Σεπτεμβρίου 1965.


Gnarls Barkley - Crazy
Το κομμάτι που απέτρεψε το 'Crazy' από το να βρεθεί στην κορυφή ήταν το 'Promiscuous' της Nelly Furtado σε συνεργασία με τον Timbaland, στις 22 Ιουλίου 2006.

Bruce Springsteen - Dancing In The Dark
Στις 30 Ιουνίου του 1984, το 'The Reflex' των Duran Duran στέρησε από τον Bruce Springsteen των πρωτιά και το 'Dancing In The Dark' βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Lady Gaga - Bad Romance
Όσο καλό κι αν ήταν το promotion για τη μεγάλη επιτυχία της Lady Gaga, 'Bad Romance', ο Jay-Z με την Alicia Keys και το 'Empire State Of Mind' βρέθηκαν στην κορυφή του Billboard στις 5 Δεκεμβρίου 2009.

Frankie Valli - Can't Take My Eyes Off You
Οι Association και το 'Windy' είναι αυτοί που κράτησαν στη δεύτερη θέση ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια όλων των εποχών, το 'Can't Take My Eyes Off You' του Frankie Vallie, στις 22 Ιουλίου 1967.

Everything But The Girl - Missing
Κι όμως, το 'Missing' δεν έφτασε ποτέ στο νούμερο ένα του Billboard, αφού στις 17 Φεβρουαρίου 1996 στην πρώτη θέση είχε καρφωθεί το 'One Sweet Day' της Mariah Carey σε συνεργασία με τους Boyz II Men.

The Beatles - Twist & Shout
Ποιος θα μπορούσε να αποτρέψει το 'Twist & Shout' των Beatles από το να βρεθεί στην κορυφή; Μα φυσικά οι ίδιοι οι Beatles! Στις 4 Απριλίου 1964 το 'Can't Buy Me Love' ήταν αυτό που σκαρφάλωσε στο νούμερο ένα.

Madonna - Material Girl
Μεγάλη η στεναχώρια της Madonna όταν διαπίστωσε ότι το 'Material Girl, δεύτερο single από το 'Like A Virgin', δεν κατάφερε να φτάσει στο νούμερο ένα εξαιτίας της γλυκανάλατης ροκ μπαλάντας 'Can't Fight This Feeling' από τους REO Speedwagon.
.