Σελίδες

"Men fashion": Η επέλαση των χειμερινών χρωμάτων.

Μπορεί να θες να παρατείνεις το καλοκαίρι λίγο ακόμα, με βόλτες με ποδήλατα, μπάνια και καφέδες στη λιακάδα, η μόδα όμως δεν μπορεί να περιμένει: στα περιοδικά και στις βιτρίνες βλέπεις ήδη τα πρώτα χοντρά ρούχα που θα σε ντύσουν φέτος, αυτά που θα αναζητήσεις αμέσως μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα. Και ίσως να μη σου αρέσει καθόλου να σου λένε οι σχεδιαστές και τα media πώς να διαμορφώσεις το στιλ σου (μπορεί και να σου αρέσει, βέβαια, γιατί βαριέσαι να ασχοληθείς), όμως δεν χάλασε ποτέ κανέναν να είναι ενημερωμένος για το ποια χρώματα επικράτησαν φέτος στις διεθνείς τάσεις και ποιους εκπροσώπους τους στα ράφια αξίζει να αναζητήσεις. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τις τρεις ενδιαφέρουσες, αντρικές αποχρώσεις που ακολουθούν.

 

Κόκκινο Βουργουνδίας


Η χειμερινή εκδοχή του κόκκινου, είναι παρεμφερής με το κλασικό μπορντό αλλά έχει κάτι πιο σκοτεινό, πιο μυστηριώδες, πιο πεθαμένο, αν θες, σαν λίμνη αίματος σε ατμοσφαιρικό horror movie. Σαν παλαιωμένο κόκκινο κρασί, το κόκκινο βουργουνδίας είναι μια χρωματική ανάσα από το μουσταρδί και το σκούρο μπλε που ήταν οι default επιλογές σου πέρσι όταν ήθελες να φορέσεις χρώμα.
Τι να αναζητήσεις
Οι πιο συντηρητικοί μπορούν να ξεκινήσουν με κάτι μικρό και απλό, όπως σκούφους, γάντια και τσάντες σε αυτή τη βαθιά κόκκινη απόχρωση.
Πλεκτός σκούφος, €9,99 Οι ελαφρώς πιο περιπετειώδεις τύποι, που αγκάλιασαν αυτό το καλοκαίρι τα χρωματιστά παντελόνια, μπορούν να μεταφέρουν το στιλ τους και στην καρδιά του χειμώνα με chinos και jeans σε αυτό το χρώμα.

Slim fit κοτλέ παντελόνι, Aubin & Wills, €109,78 Και φυσικά, υπάρχουν και οι τολμηροί, εκείνοι που έχουν το στιλ, την αυτοπεποίθηση και το κατάλληλο lifestyle για να υποστηρίζουν ένα sophisticated βουργουνδί βραδινό τζάκετ ή ακόμη και κοστούμι. Δεν είναι εύκολο να το φορέσεις, δεν έχεις και πολλά καλέσματα με τέτοιο προχωρημένο dresscode να πας, αλλά οφείλουμε να σε έχουμε ενημερωμένο πως αυτό είναι το look που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση φέτος.

Βελούδινο jacket, €119,98 Πώς να το συνδυάσεις
Ας μη γελιόμαστε, φορεμένο μόνο του, σε απλή version π.χ. ενός πουλόβερ δεν είναι ένα χρώμα δύσκολο. Συμπεριφέρεται άριστα πάνω από το τζιν σου, το μαύρο ή το μπεζ παντελόνι σου.

Πουλόβερ με V από merino wool, €35,95 Μεγάλο ενδιαφέρον έχει σε ζακέτες, όπου σου επιτρέπει στιλιστικά πειράματα, όπως το να το φορέσεις πάνω από ζωηρά χρωματιστά t-shirt ή πουκάμισα με μπλε ή πράσινες ρίγες. Και ενώ το μπεζ αναδεικνύει τη θερμή χροιά του χρώματος, καλύτερα να αποφύγεις το σκούρο καφέ, διότι μπορεί να σε οδηγήσει σε βαρετή χρωματική μονοτονία.

Παλτό με διπλή σειρά κουμπιών, €99 Κορυφαίες επιλογές χρωμάτων για να το αναδείξουν πάντως είναι το λευκό , το εκρού και το πράσινο, σε cool εκδοχές του όπως αυτή που θα ακολουθήσει.

Πράσινο της ελιάς


Μπορείς να το λες και χακί, αν και στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ζωηρό και ανοιχτόχρωμο, σαν πράσινο που του έριξε γενναίες δόσεις γκρι. Με ξεκάθαρες αναφορές στη στρατιωτική σου θητεία, δεν υπάρχει τίποτα πιο αντρικό και ταυτόχρονα πιο επίκαιρο να φορέσεις για την φετινή σεζόν. Σε σοβαρή αρμονία με το γκρι, σε δυναμική συνύπαρξη με το μαύρο και ο πιο masculine συνοδός για τα φωτεινά t-shirt σου, αυτό το πράσινο οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της γκαρνταρόμπας σου.

Skinny παντελόνι, €25,99 Τι να αναζητήσεις
Οτιδήποτε, με έμφαση στα τζάκετ, τα παρκά και τα παλτό που θα προσθέσουν μια γενναία δόση της τάσης στα σύνολά σου.

Πράσινο bomber jacket, €63,53 Το χακί παντελόνι μπορεί εύκολα να υποκαταστήσει το μπεζ για φέτος, τα olive πλεκτά θα σου φανούν ιδιαιτέρως πρακτικά, ενώ αξεσουάρ όπως κασκόλ και γραβάτες σε αυτή την απόχρωση θα δώσουν το διακριτικό twist που επιθυμείς σε όλα τα συμβατικά σου σύνολα.

Στενή πλεκτή γραβάτα, Drake’s, €115 Πώς να το συνδυάσεις
Το πράσινο παρκά πραγματικά μπορείς να το ρίξεις πάνω από οτιδήποτε, καθώς, άσχετα με το τι φοράς από μέσα, είναι εκείνο που θα δώσει έναν rough, αστικό αέρα στις εμφανίσεις σου. Καθώς πρόκειται για ένα χρώμα ξεκάθαρα αντρικό, που αποπνέει ανθεκτικότητα, καλό είναι να το προτιμήσεις και σε ανθεκτικά υλικά, όπως τζιν, βαμβάκι και μαλλί.

Χακί καμπαρντίνα, €99,95 Τα olive πουλόβερ και t-shirts είναι ό,τι πρέπει για layering, ταιριάζουν πάνω ή μέσα από μαύρα, λευκά και γκρι ρούχα και “προσγειώνουν” τα πιο έντονα χρώματα, όπως φωτεινό μπλε και κόκκινο που μπορεί να θες να συνεχίσεις να φοράς όλο το χειμώνα.

Βαμβακερό t-shirt, €6,95 Και φυσικά, το κόκκινο βουργουνδίας που λέγαμε πριν, ταιριάζει υπέροχα με το πράσινο της ελιάς: δημιουργούν ενδιαφέροντα χρωματιστά σύνολα που όμως είναι ήσυχα, δένουν αρμονικά και δεν “κλωτσάνε” μέσα στο γκρι αστικό τοπίο.

 

"Βρώμικο" πορτοκαλί


Αντλώντας έμπνευση από τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης αυτή την εποχή, αυτό το "καμμένο" πορτοκαλί εμφανίστηκε στις πασαρέλες είτε σε μεγάλες επιφάνειες και σε ολοκληρωμένα σύνολα, είτε σε μικρές λεπτομέρειες στα αξεσουάρ.

Κασκόλ, €9,95 Τι να αναζητήσεις
Στην αγορά θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε αυτό το χρώμα, από κασκόλ μέχρι παλτό, τα οποία αξίζει να προτιμήσεις αν είσαι από εκείνους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στα κλασικά, ουδέτερα σύνολά τους.

Παλτό, €129 Ακόμη και το καφέ δερμάτινο τζάκετ μπορεί να πορτοκαλίζει ελαφρώς φέτος για να ακολουθήσει την τάση, ενώ τα χοντρά πλεκτά πουλόβερ και τα πουλόβερ και τα πουλόβερ με V χρωματίζονται με παρεμφερείς αποχρώσεις.

Βαμβακερό πουλόβερ με μπαλώματα στους αγκώνες, €19,99 Πώς να το συνδυάσεις
Το πορτοκαλί μπορεί να φαίνεται ένα δεσμευτικό χρώμα που δεν ταιριάζει με πολλά, στην πραγματικότητα όμως τα πάει περίφημα με την καφέ παλέτα, με την οποία είναι συγγενική, αλλά και με το μαύρο ή το γκρι, για κομψή αντίθεση.

Πουλόβερ με V, €19,95 Κορυφαία επιλογή πάντως είναι το καμμένο πορτοκαλί συνδυασμένο με σκούρες αποχρώσεις του μπλε, καθώς, σύμφωνα με τη θεωρία των χρωμάτων, αυτά τα δύο είναι συμπληρωματικά (και άρα ό,τι πιο φιλικό προς το μάτι).

Βαμβακερό παντελόνι με ζώνη, Scotch & Soda, €76,22 Σε κάθε περίπτωση, οι φετινές εκδοχές του πορτοκαλί είναι ό,τι πιο ζωηρό και ενδιαφέρον μπορείς να φορέσεις τη φετινή χρονιά, χωρίς να φαίνεται πως ανακυκλώνεις μέσα στο χειμώνα τα καλοκαιρινά σου ρούχα. Όχι πως αυτό θα ήταν κακό - αλλά όλοι χρειαζόμαστε που και που στιλιστική (και όχι μόνο) ανανέωση.