Σελίδες

Ατομο με αναπηρία ετοιμάζεται για road trip στην Ευρώπη (video)

Θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης και να μιλήσει για τα παροβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις χώρες. Ο Martyn Sibley λέει πως αυτό είναι το μεγαλύτερό του όνειρο και ετοιμάζεται να το πραγματοποιήσει.
Ο Martyn λέει:
"Για όσους δεν με γνωρίζουν, είμαι ο Martyn, ένας νέος με αναπηρία που αγαπάει τη ζωή, καθώς επίσης αγαπάει να προσπαθεί να την αλλάξει προς το καλύτερο! Είμαι μπλόγκερ και συντάκτης του lifestyle περιοδικού ‘Disability Horizons’, έχω τη δικιά μου εταιρεία social media, είμαι εκπρόσωπος των μέσων ενημέρωσης σε θέματα αναπηρίας και διοργανώνω προγράμματα ηλεκτρονικής μάθησης για τα άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα χρηματοδοτούμενου από το crowd fund "dconference", το οποίο ξεκινά σύντομα".
O Martyn θέλει να ταξιδέψει στην Ευρώπη σε ένα προσβάσιμο όχημα, το οποίο έχει ένα ηλεκτρικό ανελκυστήρα αναπηρικού αμαξιδίου, ανυψωτήρα και ντους. Δεν μπορεί να το οδηγήσει, αλλά θα συνοδεύεται από έναν από τους βοηθούς του, ο οποίος θα οδηγεί.
Έτσι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τη διαδρομή περνώντας από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το ταξίδι θα διαρκέσει 4 εβδομάδες.
Όπως αναφέρει, θέλει να ενημερώσει τον κόσμο για τους προσωπικούς και δύσκολους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για ένα τέτοιο ταξίδι με την αναπηρία του, τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, αλλά και να μεταδώσει τις απόψεις των ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη.
Για όλο αυτό, όπως τα υπολόγισε, θα χρειαστεί 3.500 λίρες για την ασφάλεια οδήγησης των βοηθών του, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα καύσιμα για τις 4 εβδομάδες και τα έξοδα για τα διόδια και τη στάθμευση.
Έτσι ζητά από τον κόσμο... χρηματοδότηση!
http://www.pleasefund.us/projects/epic-european-disability-roadtrip