Σελίδες

Απαλλαγείτε από τα σημάδια της ακμής χωρίς κόστος και φυσικά!

Mε υλικά που βρίσκονται στα ντουλάπια και το ψυγείο σας!

Τα σημάδια της ακμής είναι ένα θέμα που καίει πολλούς από εμάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν κατά κάποιο τρόπο να μην αντιμετωπίσουν το θέμα πιστεύοντας πως μία αποτελεσματική θεραπεία συνεπάγεται με πολλές επισκέψεις σε δερματολόγο και αισθητικό και αρκετά ευρώ τη φορά! Υπάρχουν όμως μικρές φυσικές συνταγές που ειδικά αν εφαρμοστούν σε αρχικό στάδιο μπορούν να κάνουν θαύματα!

1) Πλύνετε τα χέρια σας με αντιβακτηριακό σαπούνι και κάντε απαλά μασάζ στα σημάδια με τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις. Η πίεση του μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα μεταφέρει οξυγόνο και αντισώματα που βοηθούν στην επούλωση της ουλής. Πλένετε τα χέρια σας πριν κάνετε μασάζ για να αποφύγετε τη δημιουργία νέας ακμής.

2) Σπάστε 2-3 αυγά και ρίξτε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Τρίψτε την προβληματική περιοχή με ένα λεπτό στρώμα από τα ασπράδια αυγού. Αφήστε τα σημάδια να το απορροφήσουν για 10 λεπτά. Τα ασπράδια του αυγού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την επούλωση ουλών. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα.

3) Επωφεληθείτε από τα ευεργετικά συστατικά του αγγουριού και της αλόης! Κόβετε τα αγγούρια σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ μέχρι να βγάλουν ζουμί τα αγγούρια. Εφαρμόστε το χυμό αγγούρι στην ουλή. Τα αγγούρια προσθέτουν υγρασία στη ουλή και τη βοηθούν να επουλωθεί. Τα αγγούρια προσθέτουν επίσης ελαστικότητα στο δέρμα. Αφήστε το χυμό αγγούρι στο σημάδι, αν είναι εφικτό, για μια ολόκληρη ημέρα. Εφαρμόστε το χυμό δύο φορές την ημέρα. Με έλαιο αλόης που θα βρείτε σε μεγάλα φαρμακεία, κάντε κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο το βράδυ πριν κοιμηθείτε!

4) Το καλύτερο peeling γίνεται με μαγειρική σόδα! Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στην παλάμη των χεριών σας. Βρέξτε την περιοχή γύρω από την ουλή με το νερό. Τρίψτε την μαγειρική σόδα στην πληγείσα περιοχή. Η μαγειρική σόδα απομακρύνει τα στρώματα του νεκρού δέρματος από την ουλή σας. Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα δύο φορές την εβδομάδα ή και συχνότερα αν δείτε ότι δεν σας προκαλεί καμία ξηρότητα.