Σελίδες

Μazi: το ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο για το οποίο μιλάνε σε όλο τον κόσμο

Άρωμα Ελλάδας στο Notting Hill


Άρωμα Ελλάδας έχει το Notting Hill από τότε που το εστιατόριο Mazi άνοιξε τις πόρτες του.
Ελληνική γαστρονομία και μια πραγματική ελληνική εμπειρία φαγητού και εμπειριών!

Ιδιοκτήτες είναι οι Χριστίνα Μουράτογλου και ο Γάλλος φίλος της Adrien Carre, ενώ την επιμέλεια της κουζίνας έχουν οι γνωστοί σεφ Γιώργος Βενιέρης (του Electra Palace στην Αθήνα) και Αθηναγόρας Κωστάκος (του Bill and Coo στη Μύκονο). Η Χ. Μουράτογλου, όπως δήλωσε, εκμεταλλεύτηκε άμεσα το κενό που υπήρχε στο Λονδίνο για ελληνικό εστιατόριο και επένδυσε στην ελληνική κουζίνα, κάτι που την έκανε τρομερά πετυχημένη.
Μάλιστα το περιοδικό Οlive ανακήρυξε τη Χριστίνα Μουράτογλου Γυναίκα του Μήνα στο τεύχος Νοεμβρίου, χάρη στην επιτυχία του Mazi.
Οι ξένοι τρελαίνονται να δοκιμάζουν μεζέδες και νέες γεύσεις μέσα από βαζάκια - ντολμάδες, ταραμοσαλάτα, σπανακόπιτα, γίγαντες Πρεσπών με παστουρμά κ.ο.κ.
Η κάβα έχει αποκλειστικά ελληνικά κρασιά, επενδύοντας στους νέους Έλληνες παραγωγούς με τις βιολογικές καλλιέργειες, χωρίς να λείπουν και μερικά από τα μεγάλα ονόματα.
Το Μazi γρήγορα έγινε αγαπημένο στέκι δημοσιογράφων, όπου πίνουν το ελληνικό τους κρασάκι και δοκιμάζουν νοστιμιές στην αυλή του.
Το εστιατόριο Mazi βρίσκεται σε πολλούς οδηγούς πόλης για το Λονδίνο, έχει λάβει διεθνείς τίτλους που εκδίδονται στην Ταϊβάν, την Ολλανδία, το Χονγκ Κονγκ κ.α. Επιπλέον, η Standard το συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ μπήκε και στον κατάλογο του Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου.
Η Xριστίνα Μουράτογλου τώρα σχεδιάζει να επεκταθεί με ένα καινούριο ελληνικό εστιατόριο με εναλλακτική προσέγγιση.