Σελίδες

SAG Awards 2013: Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες και συγκεκριμένα στο Shrine Exposition Center, τα Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών ή αλλιώς Βραβεία SAG.

Οι υποψήφιοι ηθοποιοί περπάτησαν από νωρίς το κόκκινο χαλί της εκδήλωσης, ενώ περίμεναν με ανυπομονησία την ανακοίνωση των νικητών.


Ντάνιελ Ντέι Λούις

Η φετινή επιλογή των νικητών δεν δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθότι η ταινία «Λίνκολν» έκανε και πάλι την διαφορά. Για την ακρίβεια, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις κατέκτησε το Βραβείο «Α’ Ανδρικού Ρόλου» ενώ το Βραβείο «Β’ Ανδρικού Ρόλου» απέσπασε ο συμπρωταγωνιστής του, Τόμι Λι Τζόουνς.


Αν Χαθαγουέϊ

Στις αντίστοιχες γυναικείες κατηγορίες, η Τζένιφερ Λόρενς έφυγε με ακόμα ένα βραβείο για τον ρόλο της στην ταινία «Silver Linings Playbook», αυτό του «Α’ Γυναικείου ρόλου», ενώ το βραβείο του «Β’ Γυναικείου Ρόλου» απονεμήθηκε στην Αν Χαθαγουέϊ για την ερμηνεία της ως Φαντίν στην ταινία «Οι άθλιοι».


Μπεν Άφλεκ

Η ταινία του Μπεν Άφλεκ «Argo», δεν αδικήθηκε, αφού κέρδισε το Βραβείο «Καλύτερης απόδοσης συνολικής διανομής ρόλων», συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή της στις απονομές της φετινής χρονιάς.


Άλεκ Μπόλντουιν

Την έκπληξη έκανε στα τηλεοπτικά βραβεία, τώρα, ο Άλεκ Μπόλντουιν και η Τίνα Φέι που απέσπασαν τα βραβεία «Καλύτερος/η ηθοποιός σε κωμική σειρά» για την συμμετοχή τους στην σειρά «30 Rock» ενώ, επίσης, άλλη μια ανατροπή ήταν αυτή της σειράς «Breaking Bad» για την οποία βραβεύτηκε ο Μπράιαν Κράνστον ως ο «Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά».


Κλερ Ντέινς

Η αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία «Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά» δεν σημείωσε κάποια ανατροπή αφού η Κλερ Ντέινς συνεχίζει να καταπλήσσει με τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά «Homeland».

Το Βραβείο για το «Καλύτερο καστ σε δραματική σειρά» απέσπασε η σειρά «Dowton Abbey» ενώ το «Modern Family» και οι συντελεστές του είναι το «Καλύτερο καστ σε κωμική σειρά».


Τζουλιάν Μουρ

Η Τζουλιάν Μουρ, τέλος, αποχώρησε κρατώντας σφιχτά το βραβείο «Καλύτερη ηθοποιός σε τηλεταινία ή μίνι σειρά» για την συμμετοχή της στη σειρά «Game Change». Βραβείο για τη συνολική του προσφορά πήρε ο 87χρονος ηθοποιός Ντικ Βαν Ντάικ.