Σελίδες

Νέα Υόρκη: Βόλτες στον παράδεισο του shopping





Σύμφωνα με τους περισσότερους τουριστικούς οδηγούς, η Νέα Υόρκη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της κατανάλωσης. Οι πολυτελείς βιτρίνες της και η τεράστια ποικιλία σε αγαθά αποτελούν τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για πολλούς Έλληνες τουρίστες.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί τη Μέκκα της αγοραστικής εξάρτησης, την πόλη που επιτρέπει στα όνειρα να γίνονται πραγματικότητα. Τεράστια κτίρια, ατέλειωτοι δρόμοι, αξέχαστες διαδρομές και όλοι οι μεγάλοι και μικροί οίκοι μόδας στα πόδια σου.
Γενικά αν σκέφτεσαι ότι στην Νέα Υόρκη  θα κάνεις ψώνια, μην πάρεις τίποτα μαζί σου… Θα τα βρεις όλα εκεί. Όποια γωνία και αν στρίψεις θα βρεθείς μπροστά σε ένα μαγαζί το οποίο θα λατρέψεις!
Τα μαγαζιά είναι οργανωμένα και με απίστευτο stock σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές. Αν δεν έχεις πάρει άδεια βαλίτσα μαζί σου,  φρόντισε αυτή να είναι και η πρώτη σου αγορά εκεί, είναι κρίμα να ταλαιπωριέσαι με τις σακούλες στο χέρι.
Τι να ψωνίσετεΤα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθημερινά. Βάλε άνετα παπούτσια και περπάτησε στην 5η Λεωφόρο, από τη Central Park Street και τη Madison squere  όπου θα βρεις πολλές μάρκες.
Αν είσαι γκατζετάκιας, μην ξεχνάς ότι ο ναός της τεχνολογίας Apple store βρίσκεται στη 5th Avenue νούμερο 767 και είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτός.
Που να ψωνίσετε- Century 21: Το Century είναι μέσα στην πόλη, μπορείς να μετακινηθείς με το metro και είναι ανοιχτό κάθε μέρα μέχρι τις 9 το βράδυ. Μην ξεχάσεις να πας και στο τμήμα με τα παπούτσια που είναι από διαφορετική είσοδο.
Ο απόλυτος παράδεισος για την επώνυμη μόδα σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείς να βρεις μάρκες όπως Marc Jacobs, D&G, Seven και πολλούς άλλους σε τιμές που ειλικρινά σοκάρουν.
22 Cortland Street, New York, NY, (212) 227-9092
- Woodbury Outlet: Διεθνούς φήμης εκπτωτικό πολυκατάστημα και ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα προσφορών στην περιοχή της Νέας Υόρκης, με πάνω από 220 επώνυμες μάρκες. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας βορειοδυτικά της πόλης και ο αγοραστής μπορεί να βρει προσφορές σε επώνυμα ρούχα, υποδήματα, παιδική μόδα, αξεσουάρ, καλλυντικά, κοσμήματα και είδη για το σπίτι που κυμαίνονται από 10% έως και 70%.
Υπάρχει λίστα ξενοδοχείων που συνεργάζονται με το πολυκατάστημα και η μεταφορά σας στο χώρο είναι δωρεάν. Σε αρκετές περιπτώσεις μοιράζονται εκπτωτικά κουπόνια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα καταστήματα για ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής.
*Ενδεικτικές τιμές… πουκάμισο DK στο Woodbury 24 δολάρια. Δερμάτινα παπούτσια στο Tommy στην 5th Avenue 40 δολάρια.