Σελίδες

3+1 σημάδια ότι δεν είναι η σωστή φίλη

Οι περισσότερες φιλίες ξεκινάνε καλά αλλά δεν καταλήγουν πάντα το ίδιο. Γιατί άραγε;



Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν φίλους στην ζωή τους. Φίλους που μπορούν να επικοινωνούν ουσιαστικά και να μοιράζονται μαζί διάφορες στιγμές. Πως μπορεί όμως να αναγνωρίσει κανείς, αν το άτομο που έχει επιλέξει είναι η «σωστή» ; Πως ορίζει κανείς τη «σωστή» φίλη;
Σαφώς, τα κριτήρια επιλογής των φίλων αλλάζουν αλλά σίγουρα ένα μένει σταθερό σ’ όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Η ανάγκη  για αγάπη από τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να βρίσκονται δίπλα τους. Διαβάστε παρακάτω μερικά σημάδια που ίσως σας βάλουν σε σκέψεις για τις φιλικές σας σχέσεις:
• Αν όλα περιστρέφονται γύρω από εκείνη: Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στη σχέση σας σχετικά με τα θέματα που κουβεντιάζετε. Υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση ή το αντίστροφο. Τότε είναι λογικό, στις συζητήσεις σας να μονοπωλεί περισσότερο το πρόβλημα που υπάρχει προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Ωστόσο, αν το θέμα συζήτησης είναι πάντα εκείνη, είτε πρόκειται για κάτι ευχάριστο είτε όχι, τότε η ισορροπία έχει χαθεί. Δεν γίνεται πάντα να μιλά και να μην ακούει πότε.
• Δεν είναι αξιόπιστη: Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, πολλές φορές δυσκολεύουν να είναι κανείς συνεπείς στα ραντεβού του. Παρόλα αυτά, όταν θέλει κάποιος να συναντηθεί με τους φίλους του και με τα άτομα που τον ενδιαφέρουν, βρίσκει χρόνο. Αν λοιπόν η φίλη σας συνεχώς αναβάλλει τα σχέδια σας και ειδικά τελευταία στιγμή, τότε δείχνει πως δεν σας σέβεται.
• Ζει το δικό της δράμα: Δεν είναι ποτέ εκεί όταν την χρειάζεστε. Η ζωή της είναι η χειρότερη όλων και τίποτα δεν την ευχαριστεί. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, καθώς όχι μόνο δεν μπορεί στην πραγματικότητα να είναι «σωστή φίλη» αλλά και η ίδια μπορεί να χρειάζεται κάποια βοήθεια από έναν ειδικό.
• Όταν η φιλία γίνεται παιχνίδι εξουσίας: Η αληθινή φιλία τρέφεται από τον αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό. Πολλές φιλίες έχουν χαλάσει από την επιμονή της μίας πλευράς να ανακρίνει την άλλη. Τη στιγμή που σταμάτα να είστε φίλοι και αναλαμβάνει ένα «πατερναλίστικο» ρόλο, τότε κάτι σπάει στη φιλία. Η ανέση δίνει τη θέση της στην κυριαρχία και ανάμεσα στις δύο σχέσεις εγκαθίσταται το παιχνίδι εξουσιών, που δεν ωφελεί σε τίποτα τη σχέση. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε μια φίλια αν νιώθετε πως η φίλη σας έχει χάσει το ρόλο της και αλλά και τα όρια σας έχουν διαταραχθεί. Υπάρχει ένας στοχασμός που εξηγεί πολύ ωραία το μυστικό της φιλίας: 
«Μη περπατάς μπροστά από μένα, γιατί ίσως να μην μπορέσω να σε ακολουθήσω. Μη περπατάς πίσω από μένα, γιατί ίσως να μην ξέρω να σε οδηγήσω. Περπάτα πλαί μου και θα είμαστε φίλοι».

jenny.gr