Σελίδες

Τα εβδομαδιαία ζώδια της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο



Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις από 27 Φεβρουαρίου ως 3 Μαρτίου 2013.


 

Κριός
Η διέλευση του Άρη στον 12ο οίκο, στους Ιχθύς μπορεί να σε στείλει σε ένα ταξίδι με το τρενάκι του Τρόμου, εάν αφήσεις το μυαλό σου να παρασυρθεί στο παρελθόν και τα λάθη που έκανες. Η Αφροδίτη (από 26/2) επίσης στους Ιχθύς σηματοδοτεί ένα ασυνήθιστο μεγάλο βαθμό ανιδιοτέλειας – σημασία έχεις να προσέχεις αυτούς που αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτα από αυτούς. Ο ανάδρομος Ερμής, κι αυτός στους Ιχθύς, δημιουργεί εργασιακό αποσυντονισμό, εκνευρισμό, λάθη, ένταση.
Το κοινό σημείο όλων των προηγούμενων πλανητών στους Ιχθύς μαζί και με τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα είναι η βαθιά επιθυμία να αποδράσεις. Ούτε δουλειές, ούτε εργασιακές ίντριγκες, ούτε προσωπικά αδιέξοδα, ούτε κρίση, ούτε χρήματα, ούτε προβλήματα σχέσεων. Μακριά, θέλεις να φύγεις μακριά. Μακάρι να έφευγες για λίγο, αλλά δεν μπορείς.


Ταύρος
Προσπαθώντας να εξερευνήσεις κομμάτια του εαυτού σου που ποτέ δεν γνώριζες ότι υπάρχουν και στην προσπάθειά σου να γίνεις ένα ολοκληρωμένο και ευχαριστημένο μέλος της κοινωνίας μερικές φορές πρέπει να χάσεις το στόχο, τα κίνητρα, τα όνειρά σου, και να παρεκκλίνεις από την πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις. Οι πλανήτες στους Ιχθύς αυτό κάνουν. Σε αποσυντονίζουν επαγγελματικά, ερωτικά, προσωπικά, ώστε να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας και ποιους θέλεις να έχεις στο πλάι σου. Η ειρωνεία είναι ότι η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό τον περασμένο Οκτώβριο εντείνει την ανάγκη σου για μαζί σε τέτοιο σημείο ώστε να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους ή να προσπαθείς να δεθείς με ανθρώπους που δεν αισθάνεσαι να σε συνδέουν σπουδαία πράγματα μόνο και μόνο για την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Αν και μερικοί φίλοι, ή σχέσεις, χάθηκαν και θα χαθούν στην πορεία, τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι η αίσθηση τού να ανήκεις κάπου ωριμάζει αργά και δεν εκβιάζεται.
Επίσης χρειάζεται να ξέρεις ότι ακολουθώντας το δικό σου όραμα στη ζωή, που είναι αδιαπραγμάτευτο, κάποιες στιγμές θα πρέπει να σταματάς και να κοιτάξεις δίπλα σου αν συνεχίζει να σε ακολουθεί κάποιος.


Δίδυμοι
Εδώ και μήνες δίνεις όλη την ψυχή σου στην επαγγελματική σου ζωή, στο τι εντύπωση κάνεις στον κόσμο, στο πώς θα αναγνωριστείς γι’ αυτό που προσφέρεις. Όλο και περισσότεροι πλανήτες συγκεντρώνονται στον τομέα του επαγγελματικού σου στάτους κι αυτό σημαίνει ότι τυχόν επαγγελματικά λάθη τώρα δεν συγχωρούνται. Αν σκοντάψεις κανείς δεν πρόκειται να σε σηκώσει και αυτό που προέχει είναι να επιβληθείς, καθιερωθείς ή επιβιώσεις εργασιακά χωρίς να ενοχλήσεις, σκουντήσεις, τραντάξεις κανέναν – δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Η καινούργια άφιξη της Αφροδίτης στους Ιχθύς (από 26/2) απορροφάει τους κραδασμούς, όπου μπορεί, αλλά η Πανσέληνος (25/2) στις 7° της Παρθένου που τετραγωνίζεται από Δία/ Ποσειδώνα/Χείρωνα είναι/ήταν σαφής: Είναι η στιγμή να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά στις σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο – είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Πολλοί Δίδυμοι θα ανακοινώσουν συγκινημένοι την άφιξη του πελαργού και αν το ζήτημα παιδί δεν σε ενδιαφέρει τότε είναι πιθανό να ανακοινώσεις ότι φεύγεις από το οικογενειακό σπίτι για να ανοιχτείς στο μεγάλο κόσμο, ή ότι μετακομίζεις, ή ότι ερωτεύθηκες, ή ότι θα αναζητήσεις την τύχη σου σε άλλη χώρα, ή ότι ανεβαίνεις όροφο επαγγελματικά, ή ότι βρήκες την επόμενη ιδέα, κλίση, ασχολία, εργασιακή ανανέωση.


Καρκίνος
Όταν ο Άρης και η Αφροδίτη (από 26/2) βρίσκονται στους Ιχθύς δημιουργούν φανατικές και σκληροπυρηνικές απόψεις με αποτέλεσμα όταν θέλεις κάτι να πρέπει να είναι κομμένο και ραμμένο στα δικά σου μέτρα. Όμως ΔΕΝ μπορείς να φορέσεις σε αυτούς που σε ενδιαφέρουν, ή σε αυτόν ή αυτήν που αγαπάς, συμπεριφορές και αντιδράσεις που εσύ θέλεις να έχουν. Απλά δεν γίνεται. Άσε την κριτική και τις παιδικές αντιδράσεις όταν δεν περνάει το δικό σου και επικεντρώσου στη δύναμη που έχει η πειθώ και η λογική, όχι η στιγμιαία παρόρμηση και το ξέσπασμα.
Εντάξει, μπορεί οι σχέσεις να είναι εξαντλητικές πολλές φορές, μπορεί να μοιάζουν με ταξίδι μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, αλλά αξίζει να παίρνεις απόσταση μία στο τόσο και να αλλάζεις την ένταση με κατανόηση. Τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς, με ανάδρομο τον Ερμή στους Ιχθύς η πλάστιγγα γέρνει στην ασυνεννοησία, στο πείσμα και τις αυτόματες αρνητικές αντιδράσεις.

Λέων
Όσο κι αν η προοπτική της οικονομικής κατάρρευσης έχει περάσει από το μυαλό σου πολλές φορές με το Κρόνο στον Σκορπιό και τελευταία πιο έντονα με τόσους πλανήτες στους Ιχθύς (στον τομέα δηλαδή της συναισθηματικής πείνας και δίψας και της οικονομικής εξάρτησής σου από τους άλλους), είναι κυρίως η αίσθηση της συναισθηματικής Σαχάρας που σε φοβίζει, ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε σχέση. Το στοίχημα είναι απλό: Να αντιληφθείς ότι η οικονομική ασφάλεια δεν έχει καμία σχέση με τη συναισθηματική πληρότητα.
Η Αφροδίτη (από 26/2) στους Ιχθύς τροποποιεί ελαφρώς την εικόνα αν αισθάνεσαι σαν ένα πληγωμένο, θυμωμένο άγριο ζώο που κανείς δεν δίνει σημασία στις ανάγκες του γιατί κάνει μια προσπάθεια να σε φέρει πιο κοντά στο/τη σύντροφό σου και να σου δώσει μερικές ευχάριστες σεξουαλικές στιγμές και κάτι από τη θερμότητα των μεγάλων αισθημάτων.Θυμήσου να ΜΗ χρησιμοποιήσεις το σεξ ως διαπραγματευτικό όπλο, ούτε ως μέσον πίεσης. Σε αυτές τις υπέρτατες ιδιωτικές στιγμές το σεξ πρέπει να είναι καθαρή απόλαυση. Επίσης θυμήσου ότι αυτή τη φορά δεν μπορείς να επιστρέψεις ξανά πίσω στη σπηλιά για να τραφείς μόνος/η σου με το θήραμα – αν θέλεις να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα αυτή την περίοδο πρέπει να μάθεις να μοιράζεσαι.


Παρθένος
Είναι άδικο ό,τι μας ευχαριστεί να φαίνεται ότι κρατάει ελάχιστα, ακόμα κι αν η διάρκειά του είναι μεγάλη, ενώ κάτι δυσάρεστο που κρατάει λίγο να μας φαίνεται ατέλειωτο. Είναι. Αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο η ευχαρίστηση και η δυσαρέσκεια διαδέχονται η μία την άλλη με γρήγορους ρυθμούς. Κι αυτές οι εναλλαγές έχουν αιχμή τους τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, είτε είναι επαγγελματικές είτε είναι ερωτικές/συντροφικές. Μερικές φορές είναι δύσκολο να κρατήσεις την ισορροπία σου σε μια βάρκα όταν ο άλλος όρθιος την τραντάζει ή είσαι εσύ που την κουνάς διαταράσσοντας την ισορροπία. Μην ξεχνάς ότι με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου (7° Παρθένου, 25/2) που σε επηρεάζει όλο το αυτό το διάστημα και την ανάδρομη κίνηση του Ερμή στους Ιχθύς, κάθε λάθος πληρώνεται και κάθε βιαστική απόφαση πάνω στον εκνευρισμό μπορεί να δημιουργήσει συνέπειες που δεν θα είναι εύκολο να πάρεις πίσω.
Επίσης: Σε όλους μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι δεν γινόμαστε αντικείμενα χειραγώγησης, ή ότι δεν μας πολυενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν ο Άρης βρίσκεται επίσης στον 7ο οίκο σου, όπως είναι τώρα, η προσοχή σου θα περιστραφεί στο πώς να κρατήσεις δίπλα σου τους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι και πώς θα αντιμετωπίσεις τα δίκαια παράπονά τους που μερικές φορές οδηγούν σε μετωπικές συγκρούσεις.


Ζυγός
Πολλοί πλανήτες σε ένα σημείο του ηλιακού σου χάρτη, που είναι στενάχωρο γιατί έχει μόνο υποχρεώσεις, δουλειά, θέματα υγείας, κι άλλη δουλειά, ενοχλητικές εκκρεμότητες, καμία στήριξη, προβλήματα καθημερινότητας, ζωή μετ’ εμποδίων. Και σαν να μην ήταν αρκετή αυτή η αναστάτωση με την Αφροδίτη που μπαίνει επίσης στους Ιχθύς (26/2), έχεις την τάση να εξαφανιστείς προς άγνωστη κατεύθυνση, να δραπετεύεις από τα προβλήματα, να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις μόνο και μόνο για να διατηρήσεις μία πλαστή κανονικότητα. Δεν γίνεται. Ο ανάδρομος Ερμής επιτείνει τις διαφωνίες και τα καθημερινά άγχη.
Μπορεί να μην είσαι διατεθειμένος να αντιμετωπίσεις την κρίση, αλλά αν δεν σηκώσεις το καπάκι της κατσαρόλας μπορεί να γίνει έκρηξη. Κι αλλιώς: Ο Ιχθύς, στον οποίο αυτή την εποχή γίνεται μποτιλιάρισμα από πλανήτες, συμβολίζουν για σένα τον τομέα που οι ανάγκες σου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα για να «υπηρετήσεις» τους άλλους – είτε μέσα από δουλειά είτε μέσα στις σχέσεις. Το εγώ σου εδώ δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχουν οι άλλοι. Και οι άλλοι αυτή την περίοδο είναι αλλοπρόσαλλοι, αναξιόπιστοι και απαιτητικοί.


Σκορπιός
Ω ναι! Έχεις το ταλέντο να μπαίνεις σε μία ερωτική σχέση με την προοπτική να ζήσεις μια σπαραξικάρδια σαπουνόπερα για να καταλήξεις στην τελευταία σκηνή του Λεωφορείου ο Πόθος. Εντάξει, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο δραματικά, αλλά πολλές φορές καταλήγεις με μια μεγάλη τρύπα στην καρδιά σου και την πεποίθηση ότι ο μεγάλος έρωτας ανήκει στα μυθιστορήματα μέχρι την επόμενη φορά που θα πέσεις με τα μούτρα σε μια νέα ερωτική ιστορία κάνοντας τον επόμενο, ή την επόμενη, να πληρώσουν για τον προηγούμενη ή την προηγούμενη.
Έρωτας, λοιπόν, το Θέμα με τόσους πλανήτες στους Ιχθύς και νέο entry την Αφροδίτη (από τις 26/2). Έρωτας μετ’ εμποδίων ουσιαστικά, γιατί ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί προβλήματα αντί για λύσεις, ασυνεννοησίες αντί για διάλογο, ένταση αντί για σύμπνοια. Άρα έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να δραματοποιήσεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν, ή τη μία που έχεις στην καρδιά σου, και να ζήσεις ένα ζουμερό επεισόδιο σαπουνόπερας όπου αποχωρισμοί, επανασυνδέσεις, πρόσωπα από το παρελθόν, φαρμακερές ατάκες, φιλιά, αγκαλιές, υποσχέσεις, σεξ, διαψεύσεις, από μηχανής θεοί, απελπισία και παραζάλη είναι μερικά από τα συστατικά της. Ή τίποτα από όλα αυτά, αλλά απλά γειωμένα κλασικά μούτρα..

Τοξότης
Η οικογένειά σου, ή οι δικοί σου άνθρωποι, δεν σε υποστηρίζουν όσο θα ’θελες τον τελευταίο καιρό, αλλά εσύ και άλλοι Τοξότες προσποιείστε ότι όλα είναι καλά, όπως πάντα. Φυσικά δεν είναι. Ο Άρης πιθανόν να δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις ή παγωμένη ατμόσφαιρα με σύννεφα που δεν γίνονται βροχή. Πρόσεχε κυρίως γύρω από την εποχή της πανσελήνου (25/2) στην Παρθένο τις συναισθηματικές εκρήξεις. Αν σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι οι κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, τότε θα λύσεις πολλά από τα προβλήματά σου.
Με την Αφροδίτη (από 26/2) στους Ιχθύς τα πράγματα μαλακώνουν και κάνεις μια προσπάθεια να συνεννοηθείς, αλλά επειδή οι συμπαντικές ειρωνείες δεν σταματάνε ποτέ ο ανάδρομος Ερμής επίσης στους Ιχθύς βάζει τρικλοποδιές, μπερδεύει, καθυστερεί, ανακατεύει και κρυφογελάει κάθε φορά που ανατρέπει το πρόγραμμα.


Αιγόκερως
Έχεις απόψεις και ιδέες που θεωρείς σωστές. Δεν πιστεύεις, ωστόσο, ότι υπάρχει απόλυτη αλήθεια. Επίσης έχεις θέματα εμπιστοσύνης επειδή κοντινοί σου άνθρωποι σε διάφορες περιόδους της ζωής σου σε εξαπάτησαν, ενώ τους εμπιστεύτηκες. Μερικές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις ξανά τώρα κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή στους Ιχθύς.
Από την άλλη σκέφτεσαι ότι «καλύτερα να μην ανοίγω σοβαρές συζητήσεις γιατί νομίζουν ότι τους τη λέω» – η αλήθεια είναι ότι τους τη λες γιατί έχεις βαρεθεί να χρησιμοποιείς διπλωματία σε θέματα που σε ενοχλούν στις σχέσεις σου και κανείς να μη δίνει πεντάρα. Υπάρχει και ο συνήγορος του διαβόλου, φυσικά, στην υπόθεση: Μήπως τρομάζεις στην πιθανότητα αυτά που εσύ θεωρείς σαν αλήθειες και συζητήσεις εκ βαθέων οι άλλοι να τις θεωρούν εκκεντρικότητες και ασυναρτησίες, ή ακόμα περισσότερο να είναι έτοιμοι να γελάσουν με αυτές; Φυσικά δεν είναι έτσι. Είσαι πολύ περισσότερο έξυπνος από ό,τι ακούγεσαι, αλλά τώρα δεν σε ακούνε ούτε τους ακούς..

Υδροχόος
Έχεις λεφτά – Δεν έχεις λεφτά – δεν έχεις – δεν… Τι έχεις ήδη συνειδητοποιήσει με τον Άρη στον τομέα των οικονομικών σου; Ότι έχεις γίνει μεσάζων του χρήματος που παίρνεις ώστε να το δίνεις σε λογαριασμούς, δάνεια, χρέη, έκτακτα έξοδα. Επιπλέον η Αφροδίτη επίσης στους Ιχθύς (από 26/2) έχει να σου πει δύο τρία πράγματα: Εκεί που είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις την Εύκολη Οδό έρχεται η δόση για το στεγαστικό δάνειο. Εκεί που με μια διεστραμμένη σιγουριά φαντάζεσαι ότι η οικονομική σου κατάσταση θα σε οδηγήσει κατευθείαν στην οικονομική κατάρρευση συμβαίνει το θαύμα. Σώθηκες.
Εάν είσαι πραγματικά τρομοκρατημένος/η στο ενδεχόμενο να εξατμιστείς οικονομικά, γιατί συνεχίζεις να ξοδεύεις; Γιατί πιθανόν σκέφτεσαι ότι με τον Δία στον 5ο σου οίκο, το γενναιόδωρο σύμπαν δεν θα τολμήσει να σε καταστρέψει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα σου στείλει κι ένα μεγάλο έρωτα, θα αυξήσει –αν έχεις– την οικογένειά σου με νέα μέλη, θα μεγαλώσει τη δημιουργικότητά σου στο μάξιμουμ.


Ιχθύες
Τα αστρολογικά data: Με την Αφροδίτη από 26/2 γίνονται πέντε (5) οι πλανήτες που βρίσκονται στο ζώδιό σου –Ήλιος, Ερμής (ανάδρομος), Αφροδίτη, Χείρωνας, Ποσειδώνας. Επίσης υπάρχει μια Πανσέληνος (25/2) στις 7° Παρθένου που σε επηρεάζει άμεσα και τετραγωνίζεται από Δία/Ποσειδώνα/Χείρωνα. Τι χρειάζεται να σου μείνει από όλη αυτή τη συμπαντική συγκυρία; Κάτι απλό: Σκέψου διαφορετικά. Ξανά. Σκέψου διαφορετικά. Δώσε προσοχή στη διαίσθησή σου, στις ξαφνικές σκέψεις που κάνεις στη μέση του πουθενά, στο ένστικτο και την έμπνευση.
Ναι, η περίοδος είναι χαοτική, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, οι άνθρωποι και τα γεγονότα σε μπερδεύουν –μπερδεύεις και μπερδεύεσαι. Θα ήταν απλό να σου πει κάποιος ότι με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, στην καλύτερη θέση της δηλαδή, η απάντηση σε όλα είναι κατανόηση, συμπάθεια, συγχώρεση, πνευματικότητα και ανιδιοτελής βοήθεια. Από τη μια βλέπεις τους καρχαρίες που έρχονται κατά πάνω σου και τρομοκρατημένος ψάχνεις στεριά και από την άλλη είσαι έτοιμος να κάνεις ερωτική εξομολόγηση στο λύκο χωρίς να αντιλαμβάνεσαι ότι ετοιμάζεται να σε καταπιεί. Άρα;


koolnews.gr


Κριός

Η διέλευση του Άρη στον 12ο οίκο, στους Ιχθύς μπορεί να σε στείλει σε ένα ταξίδι με το τρενάκι του Τρόμου, εάν αφήσεις το μυαλό σου να παρασυρθεί στο παρελθόν και τα λάθη που έκανες. Η Αφροδίτη (από 26/2) επίσης στους Ιχθύς σηματοδοτεί ένα ασυνήθιστο μεγάλο βαθμό ανιδιοτέλειας – σημασία έχεις να προσέχεις αυτούς που αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτα από αυτούς. Ο ανάδρομος Ερμής, κι αυτός στους Ιχθύς, δημιουργεί εργασιακό αποσυντονισμό, εκνευρισμό, λάθη, ένταση.
Το κοινό σημείο όλων των προηγούμενων πλανητών στους Ιχθύς μαζί και με τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα είναι η βαθιά επιθυμία να αποδράσεις. Ούτε δουλειές, ούτε εργασιακές ίντριγκες, ούτε προσωπικά αδιέξοδα, ούτε κρίση, ούτε χρήματα, ούτε προβλήματα σχέσεων. Μακριά, θέλεις να φύγεις μακριά. Μακάρι να έφευγες για λίγο, αλλά δεν μπορείς.
- See more at: http://www.koolnews.gr/extras/ta-evdomadiai-zodia-tis-athens-voice-apo-ton-giorgo-panopoulo/#sthash.EeaMr1xo.dpuf

Κριός

Η διέλευση του Άρη στον 12ο οίκο, στους Ιχθύς μπορεί να σε στείλει σε ένα ταξίδι με το τρενάκι του Τρόμου, εάν αφήσεις το μυαλό σου να παρασυρθεί στο παρελθόν και τα λάθη που έκανες. Η Αφροδίτη (από 26/2) επίσης στους Ιχθύς σηματοδοτεί ένα ασυνήθιστο μεγάλο βαθμό ανιδιοτέλειας – σημασία έχεις να προσέχεις αυτούς που αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτα από αυτούς. Ο ανάδρομος Ερμής, κι αυτός στους Ιχθύς, δημιουργεί εργασιακό αποσυντονισμό, εκνευρισμό, λάθη, ένταση.
Το κοινό σημείο όλων των προηγούμενων πλανητών στους Ιχθύς μαζί και με τον Ήλιο, τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα είναι η βαθιά επιθυμία να αποδράσεις. Ούτε δουλειές, ούτε εργασιακές ίντριγκες, ούτε προσωπικά αδιέξοδα, ούτε κρίση, ούτε χρήματα, ούτε προβλήματα σχέσεων. Μακριά, θέλεις να φύγεις μακριά. Μακάρι να έφευγες για λίγο, αλλά δεν μπορείς.
- See more at: http://www.koolnews.gr/extras/ta-evdomadiai-zodia-tis-athens-voice-apo-ton-giorgo-panopoulo/#sthash.EeaMr1xo.dpuf