Σελίδες

Μπάρα ενέργειας...από τα χεράκια σου


Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ¼ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 ¼ κ.σ σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
  • 1/3 του φλιτζανιού ξηρά βερύκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού σταφίδα
  • ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 βανίλια


Τρόπος μαγειρέματος    
  • 1
    Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού
  • 2
    Ψήσε στο γκρίλ του φούρνου για περίπου δέκα λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρα ανα διαστήματα
  • 3
    Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερύκοκα και τις σταφίδες και ανακάτεψε
  • 4
    Σε μικρό κατσαρολάκι ανάμειξε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά
  • 5
    Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο.
  • 6
    Λάδωσε ελαφρά τα χέρια και πίεσε την ζύμη να έχει ένα όμοιο στρώμα επάνω στην λαδόκολλα. Περίπου 5 εκατοστά.
  • 7
    Άφησε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και κόψε σε οκτώ ίσα κομμάτια