Σελίδες

Αγάθωνας – «Θα φορέσω φούστα υπό έναν όρο»


«Απολαμβάνω κάθε στιγμή που παίζω ζωντανά μουσική με τους Koza Mostra. Απ’ την αρχή του το είπα: Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ακόμα και φούστα αν θέλετε θα βάλω εφόσον… 


όμως δε φοράμε τίποτα από κάτω… Αυτός είναι όρος μου. Κανονικά και τα παιδιά δεν έπρεπε να φοράνε τίποτα. Αυτά έχουμε κι αυτά πρέπει να δείξουμε στους Ευρωπαίους» 

Πηγαίος χιουμορίστας και «σουρεαλιστής εκ γενετής» όπως δηλώνει ο ίδιος ο Αγάθωνας, ποτισμένος με τη μουσική, βαθύς γνώστης του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού αλλά και των διεθνών μουσικών ρευμάτων, έφτασε να είναι το πρόσωπο της ημέρας και το καταδιασκεδάζει με την καρδιά του. Μαζί του το καταδιασκεδάζουν και όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια δεν «χουζούριαζαν» ή ακόμη και «σατίριζαν» την αισθητική και νοοτροπία των υποτιθέμενων εκπροσώπων μας. 

Όχι ότι η Γιουροβίζιον είναι κάνας θεσμός της προκοπής. «Δηθενοπανηγυράκι» είναι – να με σχωρνάν τα κανονικά και μερακλίδικα πανηγύρια- αλλά συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας σε όλη την Ευρώπη και μοιραία, όπως έτσι είναι στημένο το παιχνίδι, φέρνει χρήμα και εφήμερη δόξα. Και ντύνει με το μανδύα της αρκετούς ατάλαντους –κατά καιρούς- που «μοστράρονται» για «καλλιτέχνες» και αφού το ματς είναι σικέ «ξεπλένουν» και «εξαργυρώνουν» τη ψεύτικη λάμψη τους. Την ίδια ώρα κάποιους άλλους, «αντίθετους» από αυτούς, τους τρώει η μαρμάγκα. Αυτά σε γενικές γραμμές, γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, και στις δύο μπάντες.

 Χαίρομαι λοιπόν κι εγώ για τον Αγάθωνα που media και διαχειριστές τους που δεν ήξεραν ούτε τι τραγουδάει, ούτε από πού κρατάει η σκούφια του, τώρα υποχρεώνονται να συνδιαλαγούν μαζί του και να «σφάζονται στην ποδιά του» για μια ατάκα του. Το ακριβό χιούμορ του ταιριάζει γάντι με την παραφροσύνη του Γιουροβιζιανιακού θεσμού. Ακόμα και στο «καρναβάλι» τους όμορφα χρώματα, με παρωδία, αλήθεια και ουσία, έχει να προσφέρει. 

Πριν κλείσω να ομολογήσω την αμαρτία μου: Το τραγούδι των Koza Mostra, του Στάθη Παχίδη και του Αγάθωνα μου αρέσει.

 ogdoo.gr