Περιγραφή
Το πιό εύκολο και νόστιμο κοτόπουλο με πάπρικα που υπάρχει... Δοκιμάστε το.. Δεν θα μείνει ίχνος...
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλο (8τεμάχια)
- τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- 2κ.γ. γεμάτες μουστάρδα με μέλι Maille
- 2κ.γ. γεμάτες γλυκειά πάπρικα
- μαύρο πιπέρι
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1κ1/2 κουπες νερό
- 1κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1/2 κούπας ρύζι (ότι προτιμάτε)
- λίγο φρέσκο βούτυρο
- τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
- Στύβουμε το λεμόνι και στον χυμό προσθέτουμε την μουστάρδα, την πάπρικα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Όλα αυτά τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρευστος πολτός.
- Αλείφουμε πολύ καλά τα κοπανάκια και τα βάζουμε μαζί με το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τα βγάζουμε, τα γυρνάμε και προσθέτουμε στο σκεύος το ζεστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο, και το ρύζι.
- Βάζουμε πάνω στα κοπανάκια μικρά κομματάκια βούτυρο και φουρνίζουμε γιά άλλα 35 λεπτά.
- Προαιρετικά 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα