Σελίδες

“Αποφοίτησα μαμά…”

Η τελευταία επιθυμία αυτής της μαμάς, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ήταν να δει το γιο της να αποφοιτά από το Λύκειο.  Το  σχολείο, το Colerain High School που είναι ένα δημόσιο σχολείο στο Cincinnati του Ohio, ανταποκρίθηκε. Η μικρή τελετή αποφοίτησης έγινε πριν από μερικές μέρες εκεί στο νοσοκομείο, παρουσία οικογένειας, φίλων, εκπροσώπων του σχολείου και σχολικού επιθεωρητή της περιφέρειας.



Ο Ben φορούσε τήβεννο, πέταξε το καπέλο του στον αέρα και έλαβε το πτυχίο του, μπροστά στα μάτια της μητέρας του. Το παρακάτω βίντεο είναι ό,τι πιο συγκινητικό έχω δει τον τελευταίο καιρό, αλλά πέρα από τη συγκίνηση θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στη στάση του σχολείου και της σχολικής περιφέρειας. Κανείς δε θα τους κατηγορούσε αν απέρριπταν χωρίς κουβέντα αυτή την “παράλογη” παράκληση. Υπήρχαν τόσες πολλές λογικές, “νόμιμες”, δικαιολογίες:

- Μα είναι ενάντια στον κανονισμό.
- Μα είναι Ιανουάριος, δεν έχει τελειώσει η σχολική χρονιά.
- Μα οι τελετές λήξεως γίνονται μόνο τον Ιούνιο.
- Μα οι τελετές δεν γίνονται εκτός του χώρου του σχολείου.
- Μα αυτό δεν γίνεται.

Δε γίνεται; Κι όμως γίνεται. Σε λίγες μόνο ώρες σύμφωνα με το ABC News,  έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα και κανονίστηκε να γίνει η τελετή. Και ήταν Σάββατο.

Λοιπόν, δεν υπάρχει “δε γίνεται”. Υπάρχει μόνο “πώς μπορεί να γίνει;”

Και απλά ΓΙΝΕΤΑΙ.



Αποφοίτησα μαμά” λέει ο Ben στο 3.22 ο Ben. Μία μέρα μετά από την αποφοίτηση, η μητέρα του Ben πέθανε.