Σελίδες

Οι σχέσεις έχουν προβλήματα

    Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο και ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία, καλό θα είναι να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο για να δεις τι θα καταφέρεις στην σχέση αυτή που εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις τα μειονεκτήματα του εαυτού σου και θα γνωρίσεις τον χαρακτήρα του αντίθετου φύλλου καλύτερα. Δεν είναι αναγκαίο βέβαια να αλλάξεις, αλλά το ότι θα καταλάβεις 5 πράγματα για τον εαυτό σου είναι ένα μεγάλο βήμα για να αποκτήσεις αυτοκριτική.
       Πιστεύω πως το κυριότερο είναι να εξωτερικεύουμε ότι έχουμε ακριβώς στο μυαλό μας γα να μπορεί να υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια σήμερα είναι πως ενώ νιώθουν λιγότερα ή περισσότερα συναισθήματα και δημιουργούν μια μέση και χλιαρή κατάσταση για να νιώσουν πιο ασφαλής. Πολλές φορές δεν υπάρχει η ένταση και η αισιοδοξία για να μην δώσει δικαιώματα ο ένας στον άλλον. Οι άνθρωποι φοβούνται να εκτεθούν και να τσαλακωθούν ακόμα και στους ανθρώπους που τρέφουν αισθήματα πιο βαθύ και ουσιώδες. 
        Αν όμως δεις μετά από καιρό, πως δεν υπάρχει η επικοινωνία που αναζητάς, βρες την σωστή ευκαιρία για να διαφωνήσεις και να αλλάξεις την όλη τροπή που έχει πάρει μια σχέση. Δεν αξίζει να παραπονιέσαι πως κάνετε σαν μωρά όλη την ώρα. Αξίζει όμως να βρεις τρόπο να κάνεις την σχέση σου έτσι όπως θες εσύ, πάντα με γλυκό τρόπο ώστε να εκπέμπεις το μήνυμα ”ΑΞΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ". Αν βλέπεις πως αυτή η σχέση μετράει για σένα μην διστάσεις να την τεστάρεις και να την δοκιμάσεις για να καταλάβεις αν το άτομο που έχεις δίπλα σου είναι άτομο που σε εμπιστεύεται και μετράει την άποψη σου. Με μέτρο όμως οι δοκιμασίες, είναι ένα στάδιο περίπλοκο και πολλές φορές φέρνει αρνητικά αποτελέσματα! 
     Όλα είναι θέμα σωστής στιγμής, και ειλικρινούς επικοινωνίας! Αν φτάσεις σε κατάσταση να μην μπορείς όμως να διεκδικήσεις όσα θα ήθελες και δεν παίρνεις τα οφέλη που αναζητούσες από αυτήν τη σχέση, δώσε ένα τέλος. Πολλές φορές αυτό είναι το καλύτερο! Υπάρχει μια αρχαία φράση, πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ειδικά αν δεν το θέλει ο ίδιος. Ίσως ο τρόπος που να το επιχειρείς εσύ να είναι ο λάθος. Μην προσπαθήσεις να βγεις από πάνω για να ευχαριστήσεις το "εγώ" σου, αλλά για να νιώσεις καλά και τίμια με τον εαυτό σου. Δεν θα έχεις “ ρίξει” κανέναν. Ούτε εσένα, αλλά ούτε και τον σύντροφο σου, αφού θα είσαι ξεκάθαρος. Άλλωστε μπορεί έτσι να βρεις και εσύ και ο σύντροφος σου χρόνο για να σκεφτείτε την κατάσταση.