Σελίδες

Τίτλοι τέλους KAI για το «Αρχιπέλαγος» | Ραγδαίες εξελίξεις …αλλάζουν το «τηλεοπτικό τοπίο» στη Λέσβο



Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τις συλλήψεις Βαλασέλλη- Γιαννακέλου και το κλείσιμο του μουσικού τηλεοπτικού καναλιού Jayzee -που λειτουργούσε δοκιμαστικά- χάθηκε σήμερα από τις οθόνες και το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι «Αρχιπέλαγος» σε εφαρμογή της απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που είχε ανακοινωθεί επίσημα στις 28 Ιανουαρίου, για οριστικό κλείσιμό του.

Οι εξελίξεις στα χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ στη Λέσβο, με φόντο έναν ανελέητο πόλεμο ανταγωνισμού στο παρασκήνιο, ήταν λίγο ως πολύ, αναμενόμενες εδώ και καιρό. Η τηλεοπτική «διαμάχη» είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια, και πρώτη «απώλεια» ήταν τότε ο μουσικός σταθμός «Rage». Η προσπάθεια επιβολής στα τηλεοπτικά πράγματα του νησιού, έφερε μόνο αρνητικά αποτελέσματα.
 Η αστυνομία προχώρησε σήμερα σε σύλληψη υπευθύνου του καναλιού «Αρχιπέλαγος TV», ενώ στη συνέχεια έγινε και κατάσχεση του εξοπλισμού του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «Αρχιπέλαγος» συνέχιζε να λειτουργεί όλο  αυτό το διάστημα, επικαλούμενο ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν ήταν άμεσα εκτελεστή και είχε το χρονικό περιθώριο να λειτουργεί μέχρι να υποβάλλει ένσταση στο Σ.τ.Ε για την ακύρωσή της.
Μετά το θόρυβο όμως που προκλήθηκε από το κλείσιμο του Jayzee και τις συλλήψεις Βαλασέλλη και Γιαννακέλου οι εξελίξεις αποδείχθηκαν …μπούμερανγκ για  το «Αρχιπέλαγος» - καθώς  δεν είναι λίγοι εκείνοι που  θεωρούν ότι παρασκηνιακά μπορεί να  έπαιξε το ρόλο του στο θέμα που είχε δημιουργηθεί.
Αυτές τις ημέρες για τις υποθέσεις αυτές βρισκόταν στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της Εθνικής ΕπιτροπήςΤηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) το οποίο εξέτασε όλα αυτά τα ζητήματα και κίνησε διαδικασίες ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τον έλεγχο προέκυψε ότι η απόφαση του ΕΣΡ αναφορικά με το «Αρχιπέλαγος» ήταν  άμεσα εκτελεστή και έτσι δόθηκε εντολή στις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες  διαδικασίες. Η αστυνομία συνέλαβε τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενώ στη συνέχεια κατέσχεσε και τον εξοπλισμό. Από τις 12.15 περίπου το μεσημέρι, το «Αρχιπέλαγος» σταμάτησε να εκπέμπει.

LesvosReport.gr