Σελίδες

Ένα sex shop αναστατώνει το συντηρητικό Νεπάλ





Στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις (αλλά και στις ελληνικές) η βιτρίνα ενός sex shop αφήνει μάλλον αδιάφορους τους περαστικούς. Σε μια συντηρητική χώρα, όπως το Νεπάλ, η κατάσταση διαφέρει πάρα πολύ. Εκεί το πρώτο κατάστημα με ερωτικά βοηθήματα και παιχνίδια είναι κρυμμένο σε ένα σοκάκι του Κατμαντού. Οι δύο ιδιοκτήτες του είδαν την τύχη τους να αλλάζει, όταν πριν από δύο χρόνια άνοιξαν το μαγαζί τους με την ονομασία «Γλυκό Μυστικό»…

Το κατάστημα έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 150 διαφορετικά ερωτικά ήδη και βοηθήματα, από προφυλακτικά σε διάφορες γεύσεις, μέχρι πλαστικές κούκλες, τα περισσότερα από την Κίνα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο εντυπωσιακή που οι δύο συνέταιροι έχουν ήδη επεκτείνει την εμπορική τους δραστηριότητα σε άλλες δύο πόλεις και ετοιμάζουν νέα καταστήματα για την αλυσίδα τους.
«Όταν ξεκινήσαμε αυτό το κατάστημα ήμασταν ανήσυχοι ότι θα υπάρξουν διαμαρτυρίες, αλλάμ προς ευχάριστη έκπληξή μας, δεν υπήρξε καμία», είπε ο κ. Dhakal. Πλέον το βασικό κατάστημα του Κατμαντού έχει μηνιαίες πωλήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 300.000 και 400.000 ρουπίες (3.789 - 5.053 δολάρια). Για σύγκριση να αναφέρουμε μόνο ότι το βασικό ημερομίσθιο είναι περίπου 6 δολάρια, ενώ οι μισθοί ξεκινούν από τις 4.600 ρουπίες!
Κάθε μέρα επισκέπτονται το κατάστημα περίπου 100 πελάτες, εκ των οποίων το 10% είναι γυναίκες. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οι πελάτες θα πρέπει να ψάξουν για το βρουν. Θα πρέπει να διασχίσουν ένα μικρό δρομάκι και να ανέβουν μία σκάλα με χαμηλό φωτισμό πριν βρεθούν στο φωτεινό κατάστημα με τους ροζ τοίχους. Παράλληλα (για όσους δεν θέλουν να επισκεφθούν το χώρο) η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα online αγορών. Μέσω Ιnternet γίνεται το 1/3 περίπου του συνόλου των πωλήσεων της εταιρείας.