Σελίδες

Απολέπιση προσώπου με σπιτικά υλικά


Αν θέλετε να αποκτήσετε μια βελούδινη επιδερμίδα προσώπου, τότε η απολέπιση είναι μια καλή αρχή. 

Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πολλές και διάφορες κρέμες απολέπισης προσώπου που κυκλοφορούν στο εμπόριο που κυριολεκτικά μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μπορείς όμως με απλά υλικά να φτιάξεις και μόνη σου!


Σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με ελαιόλαδο και ζάχαρη (scub)

Συστατικά:
 • Βιολογικό ελαιόλαδο
 • Βιολογική ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής:
Πρόκειται για μια πολύ καλή και απλή σπιτική κρέμα - μάσκα απολέπισης προσώπου που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Ανακατέψτε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο με βιολογική ζάχαρη. Προσθέστε τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ελαιόλαδο - ζάχαρη γίνει μια παχιά πάστα. Απλώστε το πρόσωπό σας και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Περιμένετε περίπου 5 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Σπιτική κρέμα απολέπισης προσώπου με καφέ και ελαιόλαδο (scub)

Συστατικά:
 • Βιολογικό ελαιόλαδο
 • Κατακάθια του καφέ
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με κατακάθια του καφέ (προσθέτοντας κατακάθια σιγά σιγά) έως ότου το μείγμα πάρει την επιθυμητή υφή. Τα κατακάθια του καφέ είναι ένα πολύ καλό συστατικό απολέπισης της επιδερμίδας και χρησιμοποιείται ακόμα και σε σπιτικές κρέμες για την κυτταρίτιδα. Απλώνουμε στο πρόσωπό μας τρίβοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις και αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά Στη συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. 

Προαιρετικό : Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και δύο τρεις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας για ένα μοναδικό άρωμα.

Σπιτική μάσκα απολέπισης προσώπου με φρούτα

Συστατικά:
 • Μπανάνα, παπάγια, ανανά, ροδάκινο, ή ακτινίδιο (διαλέξτε ένα)
 • Γιαούρτι
 • Μέλι
 • Βρώμη
Τρόπος παρασκευής: 
Τα φρούτα περιέχουν από το φυσικό τους άλφα υδροξύ οξέα. Αυτά τα οξέα είναι πολύ καλά στο να κάνουν απολέπιση προσώπου επειδή "διαλύουν" την "κόλλα" που συγκρατούν τα νεκρά κύτταρα μαζί. Για να παρασκευάσετε σπιτική μάσκα προσώπου με φρούτα αυτό που θα χρειαστείτε είναι να πολτοποιήσετε μισή κούπα μπανάνα, παπάγια, ανανά, ροδάκινο ή ακτινίδιο. (Ένα από όλα αυτά ή αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μίξη). Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά μέλι, δύο με τρεις κουταλιές γιαούρτι και μία δύο κουταλιές βρώμη σε σκόνη ή νιφάδες. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε τη μάσκα απολέπισης να δράσει για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Σπιτική μάσκα απολέπισης προσώπου με άργιλο

Συστατικά:
 • Σκόνη αργίλου 
 • Γλυκερίνη
 • Αποσταγμένο νερό
Τρόπος παρασκευής:
Ο άργιλος είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να παρασκευάσετε σπιτική μάσκα απολέπισης προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα, ωστόσο είναι κατάλληλος και για ξηρή ή κανονική επιδερμίδα. Αναμείξτε 30 γραμμάρια σκόνη αργίλου με τρεις κουταλιές της σούπας αποσταγμένο νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη. Απλώστε πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σας και αφήστε τη μάσκα να "ξεκουραστεί". Ξεπλύνετε τη μάσκα με δροσερό νερό και ένα πανί καθαρισμού.