Σελίδες

Τα... «Gangnam Style» των τελευταίων 25 ετών !!!


Τραγούδια που σίγουρα ανήκουν στην κατηγορία των 'One Hit Wonders', κομμάτια που παίχτηκαν υπερβολικά πολύ όταν κυκλοφόρησαν κι έκτοτε οι καλλιτέχνες τους χάθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, με πιο πιθανό να έχουν αλλάξει ακόμα και επάγγελμα.


Με αφορμή τον πανικό του 'Gangnam Style' θυμηθήκαμε και συγκεντρώσαμε ανάλογης επιτυχίας κομμάτια, σαν αυτά που παρουσιάζονται κάθε 2-3 χρόνια, πολλές φορές χωρίς διεκδικούν δάφνες ποιότητας, συνοδεύονται συνθήθως από το ανάλογο... χορευτικό, παίζονται παντού για μήνες κι έκτοτε τα ακούμε μόνο τις... απόκριες!


Los Del Rio - Macarena (1995)
To κομμάτι που κάνει την επιτυχία του 'Gangnam Style' να μοιάζει με μικρομεσαία επιτυχία. Πούλησε πάνω από 11 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι το ντουέτο το Los Del Rio δεν έκανε άλλη επιτυχία δεν τους στεναχωρεί, αφού κάθε χρόνο συνεχίζουν να κερδίζουν 250.000 δολάρια από δικαιώματα (ο καθένας).



Kaoma - Lambada (1989)5 εκατομμύρια πωλήσεις για το γαλλικό pop συγκρότημα των Kaoma και το γεγονός ότι η Jennifer Lopez έκανε τεράστια επιτυχία πέρυσι όταν το χρησιμοποίησε σαν sample στο 'On The Floor' δείχνει ότι δεν ξεχάστηκε ποτέ.
 Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego (2012)
Ο Βραζιλιάνος Michel Telo κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή σε εννέα χώρες, με το κομμάτι να χορεύεται μανιωδώς από μικρά κοριτσάκια μέχρι διάσημους ποδοσφαιριστές και να έχει μετρήσει 16 εκατομμύρια (νόμιμα) downloads.
Las Ketchup - The Ketchup Song (2002)
Το Ketchup Song πήρε τη σκυτάλη από το Macarena και έφτασε στο νούμερο ένα 26 χωρών. Μετά κι από ένα μέτριο πέρασμα στην Eurovision, τα τρία κορίτσια εξαφανίστηκαν από το χώρο της μουσικής.



Lorna - Papi Chulo (2003)
Κομμάτι που απογείωσε τη σύντομη (ευτυχώς) μόδα του reggaeton το 2003 κι έγινε μεγάλο hit σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα που ακουγόταν συνεχώς.
Panjabi MC - Mundian To Bach Ke (2002)Ακούστηκε τόσο πολύ όταν κυκλοφόρησε που σχεδόν καταφέραμε να... μάθουμε τους στίχους! Κυκλοφόρησε και remix με τον Jay-Z
El Chombo feat Andy's Val Gourmet - Chacarron (2005)Όπως και τα περισσότερα κομμάτια της λίστας, μόνο ως αστείο μπορούμε να πάρουμε το Chacarron που... ορθώς υποτιτλίζεται στο video clip

Sam & The Womp - Bom Bom (2012)
Έσκασε σχεδόν μαζί με το Gangnam Style κι έγινε ένα από τα ελάχιστα singles που κατάφεραν φέτος να πουλήσουν πάνω από 100.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στη Βρετανίa
AthensParty.com: