Σελίδες

Ρούχα διπλής ανάγνωσης. Φλώρικα αλλά και badass






Ποια κομμάτια έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στο στιλ εκείνου που τα φοράει; Πόσα πρόσωπα έχει μια ζακέτα; Η δική σου γκαρνταρόμπα πόσο πολυμορφική είναι;


Δεν υπάρχουν φλώρικα ρούχα, υπάρχουν φλώροι που τα φοράνε. Όπως επίσης δεν υπάρχουν badass κομμάτια, που θα σου δώσουν cool στιλ αμέσως μόλις τα βάλεις πάνω σου, υπάρχει μόνο badass διάθεση και cool τρόπος να τα συνδυάζεις. Απόδειξη τα παρακάτω 6 ρούχα #diplisanagnosis, που αλλάζουν μορφή ανάλογα με την γκαρνταρόμπα στην οποία βρίσκονται. Ρούχα transformers, μεταμορφωθείτε.

Το μπεζ παντελόνι


Ο “φλώρικος” τρόπος

Το μπεζ παντελόνι, πρωτοπαλίκαρο στην αντρική γκαρνταρόμπα, είναι από τα πλέον ευέλικτα ρούχα που μπορείς να έχεις στην κατοχή σου. Συνδυάζεται μοναδικά με blazers και σακάκια πάσης φύσεως, για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που θέλεις να είσαι επίσημα ντυμένος αλλά όχι “κοστουμάτος”.
 
Ο cool τρόπος
Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, άλλωστε έχουμε ξαναπεί πως τα khakis μπορούν άνετα να αντικαταστήσουν το τζιν σου σε κάθε casual εμφάνιση – και μάλιστα να την κάνουν να δείχνει σαφώς πιο ενδιαφέρουσα. Για ακόμη πιο cool αποτέλεσμα, φόρα δύο t-shirts το ένα πάνω από το άλλο.

Η παστέλ βερμούδα

Ο “φλώρικος” τρόπος
Ειδικά σε αποχρώσεις όπως αυτή, η παστέλ βερμούδα έχει εκ των προτέρων την ρετσινιά της “φλώρικης”. Και όντως έτσι μπορεί να είναι, αν την συνδυάσεις με loafers και polo shirt ή ένα λεπτό πουλοβεράκι – που θα το ενέκρινε και η μαμά σου μην τύχει και κρυώσεις.

Ο cool τρόπος
Να, λοιπόν, που ακόμη και μια ροζ βερμούδα μπορεί να δείχνει και cool και αρρενωπή, όταν φορεθεί από τον κατάλληλο άντρα. Συνδύασε με πουκάμισο φορεμένο με “χύμα” τρόπο – ας είναι και ελαφρώς τσαλακωμένο, δεν πειράζει-, στιβαρά δερμάτινα παπούτσια για την πόλη και σαγιονάρες για το νησί.


Το πουλόβερ στους ώμους


Ο “φλώρικος” τρόπος
Η φράση και μόνο “πουλόβερ στους ώμους” μπορεί να θεωρηθεί συνώνυμο του φλώρου και να σου φέρει στο μυαλό συνειρμούς με geeks ή γέρους που παίζουν γκολφ. Αν, ωστόσο, το γούστο σου κινείται σε αυτά τα πλαίσια, παίξε μπάλα με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, polo μπλουζάκια και ζώνες στη μέση
 
Ο cool τρόπος
Έλα όμως που τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται – και το πουλόβερ στους ώμους δεν είναι κατ’ ανάγκη η στολή ενός preppy κολεγιόπαιδου, αλλά και του πιο relaxed τύπου που πάει διακοπές. Αρκεί να είναι σχετικά λεπτό ώστε να μην φουσκώνει πάνω από την πλάτη σου, να φορεθεί με κάτι χαλαρό, όπως μια λινή πουκαμίσα, και προπάντων να πέφτει στο στήθος άλυτο. Ό,τι πρέπει για να ντυθείς μέσα στo πλοίo που σε πάει στα νησιά και ανάβει το air condition σε θερμοκρασία Μόσχας.


To χρωματιστό παντελόνι


Ο “φλώρικος” τρόπος
Ελάχιστοι άντρες μπορούν να υποστηρίξουν το χρωματιστό παντελόνι φορεμένο με πουκάμισο, σακάκι και γραβάτα – πόσο μάλλον παπιγιόν – και αυτοί είναι συνήθως hipsters. Όλοι οι υπόλοιποι δείχνουν απλά τζιτζιφιόγκοι και αποθαρρύνουν και τους υπόλοιπους άντρες από το να τολμήσουν ένα παντελόνι με χρώμα στην γκαρνταρόμπα τους.
 
Ο cool τρόπος
Υπάρχει, όμως, και τρόπος να φορέσεις το χρωματιστό παντελόνι και να δείχνεις καθ’ όλα φυσιολογικός, άνετος και cool. Αρκεί να το πλαισιώσεις με τα safe κομμάτια σου, όπως λευκά t-shirt, γκρι φούτερ, ριγέ μπλουζάκια και καρό πουκάμισα, δημιουργώντας απολύτως casual σύνολα με έντονο χρωματικό ενδιαφέρον.

H ζακέτα

Ο “φλώρικος” τρόπος
Ένα από τα πλέον πολυμορφικά ρούχα, η ζακέτα πανεύκολα αλλάζει όψη και ύφος ανάλογα με τον ιδιοκτήτη της. Φορεμένη με πουκάμισο και γραβάτα, δίνει έναν πιο soft τόνο στα ρούχα γραφείου και υποκαθιστά εύκολα το σακάκι σε ημι-επίσημες περιστάσεις.
 
Ο cool τρόπος
Οι πιθανότητες λένε, βέβαια, πως μάλλον δεν θα την φορέσεις με γραβάτα, αλλά με όλα τα urban ρούχα σου: με t-shirts, με denim ή καρό πουκάμισα, με λεπτά μακρυμάνικα. Χαρίζει εναλλακτικό αέρα στα καθημερινά σου κομμάτια και δείχνει ακόμη πιο σύγχρονη αν σηκώσεις τα μανίκια.

Το μπλε κοστούμι


Ο “φλώρικος” τρόπος
Δεν τον λες ακριβώς “φλώρικο” αυτόν τον τρόπο – τον λες τον πλέον ενδεδειγμένο. Άλλωστε γι’ αυτό αγοράζεις κοστούμια, για να μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο κάθε φορά που απαιτείται από εσένα formal ντύσιμο. Ποντάροντας στο navy κοστούμι ποτέ δεν χάνεις – δείχνει υπέροχα σοβαρό τόσο με κλασικές μεταξωτές γραβάτες, όσο και με τις “νέας κοπής” πλεκτές.

Ο cool τρόπος

Μαθήματα ιταλικού στιλ, μάθημα Νο.452: ένα fitted μπλε κοστούμι δείχνει αψεγάδιαστο και off-duty, εκτός business ωραρίου, αρκεί να φορεθεί χωρίς γραβάτα, με ελαφρώς ανοιχτό πουκάμισο και χωρίς κάλτσες.
Τίποτα λιγότερο από ενδυματολογική τελειότητα.