Σελίδες

«Προικισμένους», ψηλούς και σωματώδεις θέλουν οι γυναίκες




Καλώς ή κακώς (ανάλογα με το τι συμφέρει τον καθένα!), το μέγεθος του πέους μετράει για τις γυναίκες, αν και... η προτίμηση προς τα μεγαλύτερα ανδρικά γεννητικά όργανα είναι αναλογικά μικρότερη σε σχέση με ένα αρρενωπό ανδρικό σώμα, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που αναμένεται να αναζωπυρώσει τη σχετική διαμάχη.



Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον βιολόγο Μπράιαν Μάουτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το «Science», το «Nature» και το «New Scientist», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα πέος αξιολογείται συγκριτικά με το ύψος και τις υπόλοιπες σωματικές διαστάσεις ενός άνδρα.

Οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που έχουν μεγαλύτερου μεγέθους γεννητικά όργανα και αν επιπλέον είναι ψηλοί, τόσο το καλύτερο γι αυτούς, επειδή οι «προικισμένοι» ψηλοί άνδρες βαθμολογούνται καλύτερα από ό,τι οι εξίσου «προσοντούχοι», αλλά κοντοί άνδρες. Όμως, ακόμα περισσότερο από ό,τι σε σχέση με το πέος ή το ύψος, οι γυναίκες φαίνεται να έλκονται από έναν σωματώδη άνδρα με φαρδιές πλάτες.

Μέχρι σήμερα, οι μελέτες για τις γυναικείες προτιμήσεις σε σχέση με το μέγεθος του ανδρικού μορίου, έχουν εμφανίσει μάλλον ανάμικτα ή και αντικρουόμενα αποτελέσματα, καθώς άλλες λένε ότι το μέγεθος μετράει και άλλες όχι. Από την άλλη, πάντως, είναι πιο ξεκάθαρο ότι οι άνδρες (μάλλον φοβούμενοι ότι υστερούν) νοιάζονται για το μέγεθος περισσότερο από τις ίδιες τις γυναίκες, όπως έδειξε και μια έρευνα του 2007 στο διεθνές ουρολογικό περιοδικό «British Journal of Urology International».

Αντί να βασιστούν σε ερωτηματολόγια, όπως συνήθως έκαναν οι προηγούμενες μελέτες, αυτή τη φορά οι ερευνητές έδειξαν σε 105 γυναίκες με μέση ηλικία 26 ετών ολόσωμες φωτογραφίες γυμνών ανδρών, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή και στις οποίες σκοπίμως υπήρχε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών γεννητικών οργάνων, ύψους ανδρών και άλλων σωματικών αναλογιών.

Η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν ψηλούς άνδρες με φαρδείς ώμους και λεπτή μέση, που έχουν επίσης σχετικά μεγάλο πέος, αν και το ενδιαφέρον τους σταδιακά ατονεί για μεγέθη άνω των επτά εκατοστών (σε ηρεμία!). Η έρευνα επίσης αποκάλυψε ότι παίζει ρόλο και ο σωματότυπος των ίδιων των γυναικών. Οι ψηλότερες γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους ψηλούς άνδρες (με τα συμπαρομαρτούντα…). Πάντως, όπως είπαν οι ερευνητές, «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο "ιδανικό" μέγεθος πέους ή ύψος».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτή η γυναικεία προτίμηση εξηγεί από εξελικτική άποψη γιατί οι άνθρωποι έχουν μεγάλα γεννητικά όργανα αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα τους, σε σχέση με τα άλλα συγγενικά ζώα, όπως οι πίθηκοι. Για παράδειγμα, ο γορίλας που ζυγίζει 180 κιλά, έχει γεννητικό όργανο μήκους μόνο τεσσάρων εκατοστών (σε στύση!), όταν ένας μέσος άνδρας, με το μισό βάρος, έχει αντίστοιχο μήκος 12 έως 16,7 εκατοστών.

Οι εξελικτικοί βιολόγοι πιστεύουν ότι το σχετικά μεγάλο πέος τραβούσε το ενδιαφέρον των γυναικών σε μια εποχή που οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί, με συνέπεια οι άνδρες αυτοί να επιλέγονται κατά προτίμηση από το άλλο φύλο για αναπαραγωγή και έτσι να περάσουν τα σχετικά γονίδια στους απογόνους τους