Σελίδες

Επιλέξτε το σωστό άρωμα!


Πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθένα, η χημεία του σώματος με τα συστατικά αρώματος διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ένα άρωμα που μυρίζει εκπληκτικά πάνω σε κάποιον σε εσάς μπορεί να μην πηγαίνει καθόλου. Ένα ακόμη βασικό κριτήριο για την κατάλληλη επιλογή είναι η προσωπικότητα σας. Το άρωμα σας πρέπει να σας εκφράζει και να αναδεικνύει στοιχεία όχι μόνο του χαρακτήρα σας αλλά και της διάθεσης που έχετε την συγκεκριμένη περίοδο. Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές μας και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαλέξετε το κατάλληλο άρωμα για εσάς είναι τα εξής:
  1. Αφεθείτε στη μυρωδιά του αρώματος και στα συναισθήματα που σας προκαλεί τη στιγμή που το δοκιμάζετε.
  2. Μην μυρίσετε το άρωμα κατευθείαν απ το μπουκάλι. Είναι λάθος η μύτη σας να έρχεται σε άμεση επαφή με το αλκοόλ που περιέχουν τα αρώματα.
  3. Μην δοκιμάζετε παραπάνω από τρία αρώματα στη σειρά γιατί θα μπερδευτείτε, αφού δεν θα μπορέσετε να διακρίνετε τις διαφορετικές νότες του καθένα.
  4. Ψεκάστε μια φορά επάνω στην εσωτερική πλευρά του καρπού και αποφύγετε να τρίψετε τους καρπούς σας μεταξύ τους γιατί με αυτό τον τρόπο αλλοιώνεται η αίσθηση του αρώματος.
  5. Οι ειδικοί αρωματοποιοί συμβουλεύουν να είμαστε υπομονετικές , καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά για να αντιληφθούμε πλήρως τις «πτυχές» του αρώματος.
Τα ιδανικά σημεία
Ψεκάστε στα ζεστά σημεία του σώματος σας, καθώς η θερμότητα συμβάλλει στην πιο εύκολη εξάτμιση και διάχυση του αρώματος. Ιδανικά θεωρούνται το εσωτερικό μέρος του καρπού, το πίσω μέρος από τους λοβούς των αφτιών, το σημείο ανάμεσα στο στήθος, το εσωτερικό του μπράτσου καθώς και το εσωτερικό μέρος των γονάτων.