Σελίδες

Σπιτικές μάσκες μαλλιών για να λάμπεις το καλοκαίρι!

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι και είμαστε σε συνεχής έκθεση στον ήλιο ..ρίχνουμε και καμιά βουτιά στη θάλασσα καλό θα ήταν να προστατέψουμε τα μαλλιά μας και να δείχνουν υγιή όπως το χειμώνα..το κούρεμα μόνο δεν φτάνει καλό θα ήταν να κάνετε μια από τις παρακάτω μάσκες ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας!!



Αβγό για όλους τους τύπους μαλλιών
Το αβγό θεωρείται μια από τις πλουσιότερες τροφές σε θρεπτικές ουσίες. Ο κρόκος, γενναιόδωρος σε λίπη και πρωτεΐνες, δρα ενυδατικά, ενώ το ασπράδι, που περιέχει ένζυμα τα οποία τρέφονται με βακτήρια, αφαιρεί τη λιπαρότητα.
H συνταγή: Για κανονικά μαλλιά, χρησιμοποιήστε όλο το αβγό, για τα λιπαρά μόνο το ασπράδι και για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά μόνο τον κρόκο. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι και απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Εάν δεν φτάσει, αυξήστε τη δοσολογία. Αφήστε το για 20 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό (για να μη γίνει το κεφάλι σας ομελέτα) και στη συνέχεια λουστείτε. Εφαρμόστε τη συνταγή με όλο το αβγό ή μόνο με τον κρόκο μία φορά τον μήνα. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο το ασπράδι, εφαρμόστε τη συνταγή κάθε 2 εβδομάδες.
Γιαούρτι για τα θαμπά μαλλιά
Η λακ, τα προϊόντα styling και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να αφήσουν τα μαλλιά σας θαμπά. Η λύση κρύβεται στα... γαλακτομικά και ιδιαίτερα στο γιαούρτι που μπορεί να ξαναδώσει στα μαλλιά σας τη χαμένη τους λάμψη. Κι αυτό γιατί το γαλακτικό οξύ αφαιρεί τη θαμπάδα, ενώ το λίπος του γάλακτος ενυδατώνει.
Η συνταγή: Πάρτε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή sour cream) και κάντε μασάζ σε νωπά μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό και ξεπλύντε τα μαλλιά σας με σαμπουάν. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.
Λαδολέμονο για την ξηροδερμία και τη φαγούρα
Για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας, που προκαλούν η κακή διατροφή, το στρες και οι καιρικές συνθήκες, δοκιμάστε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου. Η οξύτητα στο λεμόνι βοηθά στο να απαλλαγείτε από την ξηροδερμία, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει το νέο δέρμα στο κεφάλι σας.
Η συνταγή: Ανακατέψτε 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το μείγμα για 20 λεπτά και ξεπλύνετε τα μαλλιά με σαμπουάν. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Μπύρα για όγκο
Για να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά σας, θα χρειαστεί να στραφείτε στην αγαπημένη σας μπύρα. Το ζυμωμένο ποτό περιέχει γενναιόδωρη προμήθεια προζύμης, χάρη στην οποία μπορείτε να κάνετε πιο πλούσια τα μαλλιά σας.
Η συνταγή: Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μπύρα (την οποία έχετε αφήσει για λίγες ώρες σε ένα δοχείο, ώστε να ξεθυμάνει) με μία κουταλιά ηλιέλαιο και ένα αβγό. Εφαρμόστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό. Όταν το υγρό εξατμίζεται, το υπόλειμμα πρωτεΐνης (από το σιτάρι) συνεχίζει να ενισχύει τη δομή της τρίχας. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Μέλι για ξηρά ή ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά
Όποιος κι αν είναι ο καλοκαιρινός εχθρός των μαλλιών σας (το νερό ή η υπερέκθεση στον ήλιο), τα φυσικά γλυκαντικά μπορούν να βοηθήσουν, όπως το μέλι που έχει την ιδιότητα να τραβά και να "αιχμαλωτίζει" την υγρασία.
Η συνταγή: Τρίψτε περίπου 1/2 φλιτζάνι μέλι σε καθαρά, νωπά μαλλιά και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να κάνετε πιο εύκολη την εφαρμγή του. Για μαλλιά που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από τον ήλιο, ανακατέψτε μέλι με 1-2 κουταλιές της σούπας αβοκάντο ή κρόκο αυγού (πλούσια σε πρωτεΐνη). Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά το μήνα.
Καλαμποκάλευρο για λιπαρά μαλλιά
Το καλαμποκάλευρο είναι ένας ανέξοδος τρόπος για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα από τα μαλλιά.
Η συνταγή: Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο ή κορνφλάουρ σε μια άδεια αλατιέρα και πασπαλίστε τα στεγνά μαλλιά σας και το κεφάλι. Ύστερα από 10 λεπτά, βουρτσίστε και αφαιρέστε τη σκόνη. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε δεύτερη μέρα.
Αβοκάντο για ατίθασα μαλλιά
Οι ειδικοί στα θέματα ομορφιάς πίνουν νερό στο όνομα του αβοκάντο για τις αναπλαστικές ιδιότητές του όσον αφορά τα κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς τα έλαια και οι πρωτεΐνες που περιέχει, προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών.
Η συνταγή: Λιώστε μισό αβοκάντο και απλώστε σε καθαρά, νωπά μαλλιά. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό. Μπορείτε να χαρίσετε στα μαλλιά σας επιπλέον ενυδάτωση, ανακατεύοντας το αβοκάντο με 1-2 κουταλιές της σούπας κρόκο αυγού ή μαγιονέζα. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί κάθε 2 εβδομάδες.
          Επίσης:
Λοσιόν με ξίδι

.Μετά το μπάνιο σας ξεπλύνετε τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά με ένα ποτήρι νερό, στο όποιο θα έχετε ρίξει μια κουταλιά ξίδι.
Λοσιόν με λεμόνι

. Τοποθετείστε το μείγμα από μισό λεμόνι (αραιωμένο σε μισό λίτρο νερό) σε λουσμένα μαλλιά και αφήστε να δράσει για 2 με 3 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε. Θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σας. 


Πηγη:gatonia