Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα την ημέρας, μολονότι μπορεί να φαίνεται και να έχει διαφορετική γεύση ανάλογα με το που βρίσκεστε.
Για παράδειγμα στην Αμερική το μπέικον αποτελεί απαραίτητο συστατικό του καθιερωμένου πρωινού, ενώ στην Ταϊλάνδη προτιμάται το ψάρι, το χοιρινό και το ρύζι.
Η
ενθουσιώδης ταξιδιώτισσα Victoria Philpott, σημείωσε διάφορους
συνδυασμούς γεύσεων και ποικιλιών από πρωινά που συνήθιζε να τρώει στα
ταξίδια της και μας παρουσιάζει μερικά από αυτά.
Φυσικά
η παλέτα γεύσεων του καθενός είναι διαφορετική, αλλά είναι ενδιαφέρον
να δούμε το πως διαφορετικοί πολιτισμοί κρίνουν το καλύτερο γεύμα για
να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι
δεν είναι όλα τα πιάτα αυστηρώς τα μοναδικά σε κάθε χώρα. Μερικές φορές
απλά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμάσει κανείς ένα πλήρες
αγγλικό πρωινό, ενώ άλλες φορές, θέλει κάτι περισσότερο από ένα απλό
κρουασάν…
Ιράν
Ψωμί Naan, κάτι σαν πίτα, με βούτυρο και μαρμελάδα. Όταν ένα ελαφρύ πρωινό δεν είναι αρκετό, οι Ιρανοί τρώνε Halim. Το Halim είναι ένα μείγμα σιταριού, κανέλας, βουτύρου και ζάχαρης μαγειρεμένα με τεμαχισμένο κρέας σε τεράστιες κατσαρόλες. Μπορείτε να το φάτε ζεστό ή κρύο. Μπορείτε επίσης να διακρίνετε και μια ιρανική εκδοχή ομελέτας.
Φιλιππίνες
Τοπικά φρούτα όπως μάνγκο, ρύζι και μικρά λουκάνικα (γνωστά ως longganisa). Όταν τηγανίζονται με αλάτι και σκόρδο είναι γνωστά ως sinangag, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με αυγά, κρεατικά και φασόλια.
Σκωτία
Πλάκα από χάγγις μαζί με τηγανητό αυγό σε λίπος και τετράγωνα λουκάνικα γνωστά ως Lorne.
Γερμανία
Λουκάνικα, τοπικά τυριά και φρεσκοψημένο ψωμί, συνοδευόμενα από έναν δυνατό καφέ.
Γαλλία
Κρουασάν, απλά ή με θρυμματισμένα αμύγδαλα, βούτυρο, σοκολάτα ή κρέμα.
Σουηδία
Η Σουηδική τηγανίτα γνωστή ως Pannkakor, που είναι παρόμοια με κρέπα, σερβίρεται με μια γλυκιά φρουτώδη γέμιση.