Σελίδες

Υγιές δέρμα με 5 συμβουλές!

Με ποιό τρόπο όμως θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω; Οι παρακάτω 5 συμβουλές θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υφή του δέρματός μας.
ΑπολέπισηΗ απολέπιση του δέρματος προσώπου και σώματος  διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και ανανεώνει την επιδερμίδα. Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με κόκκους φρούτων όπως του βερικοκιού. Στο spa με την καθοδήγηση της αισθητικού, ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι η θεραπεία της απολέπισης με ήπια οξέα φρούτων ή θαλάσσιους κρυστάλλους.

Ενυδάτωση
Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα βασικότερα βήματα. Σε ήδη απολεπισμένο και καθαρό δέρμα πετυχαίνουμε την μέγιστη εισχώρηση ενυδατικών παραγόντων με προϊόντα που περιέχουν συνήθως υαλουρονικό οξύ, εκχυλίσματα αλόης, είτε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες. Στο σπίτι είναι απαραίτητη η χρήση ενυδατικών προϊόντων, ενώ σε επαγγελματικούς χώρους, η απολέπιση  ακολουθείτε με ενυδατικές μάσκες πλούσιες σε φυτικά έλαια, όπως του βούτυρο καριτέ, το λάδι μονόι όπως επίσης και σε θαλάσσιους πολυσακχαρίτες και ιχνοστοιχεία.

Αποτοξίνωση-Θρέψη
Σε αυτό το στάδιο, όπου το δέρμα είναι απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα και ενυδατωμένο επαρκώς, πετυχαίνουμε καλύτερη εισχώρηση στοχευμένων προϊόντων κυτταρίτιδας, σύσφιξης ή αντιγήρανσης. Τα παραπάνω προϊόντα είναι διάσιμα ιδιαίτερα πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας προϊόντων στην αγορά, καλό είναι να συμβουλευτείτε την αισθητικό σας πριν την επιλογή του προϊόντος.

Περιποίηση Χειλιών
Τα χείλη μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο σπίτι μπορούμε να εφαρμόσουμε ήπια "σπιτικά" απολεπιστικά προϊόντα όπως το βούτυρο με ζάχαρη ενώ καθημερινά συνίστανται η χρήση προϊόντος ενυδάτωησς με δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF). Στο ινστιτούτο η περιποίηση χειλιών αποτελεί κομμάτι της περιποίησης προσώπου, γίνεται με ειδικά απολεπιστικά και ειδικές μάσκες.

Αντηλιακή Προστασία
Οι βλαβερές συνήπειες του ήλιου στη γήρανση και καρκινογένεση είναι σε όλους μας γνωστές. Από την άνοιξη και μετά, όπου η ηλιοφάνεια είναι έντονη, ιδιαίτερα στη χώρα μας, η χρήση του αντηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην παραλία αλλά σε καθημερινή βάση σε όλα τις περιοχές του σώματος που εκτίθενται. Επιπλέον, ιδιαίτερα οφέλη μας παρέχει η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατιά όπως η βιταμίνη C,E,  το β-καροτένιο, το σελήνιο τα οποία δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την βλαβερή επίδρασή τους στα κύτταρα.

Πηγή: tsixlofoyska.gr