Σελίδες

Τα καλύτερα σκονάκια!


Ξεκινάει η εξεταστική είναι καλοκαίρι λίγο θάλασσα και το αγόρι μου...



Ποιος έχει όρεξη για διάβασμα, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος αλλά δεν νομίζω να υπάρχει και κάποιος που να θέλει να κοπεί στα μαθήματα.
Παρακάτω δίνονται ιδέες για σκονάκια εύκολες κάποιες ίσως γνωστές για να βγείτε ασπροπρόσωποι στην εξεταστική χωρίς διάβασμα και με πολλά μπάνια εσείς που έχετε κοντά σας θάλασσά!!!

  Παλιότερα απλά σκίζαμε την σελίδα του βιβλίου που πιστεύαμε ότι θα είναι στα θέματα του διαγωνίσματος και τέλειωνε η ιστορία. Πλέον το θέμα έχει προχωρήσει και αυτή η μέθοδος είναι παρελθόν. Τι χρειάζεται:  η ύπαρξη υπολογιστή ,ενός προγράμματος επεξεργασίας κειμένου τύπου Word τα υπόλοιπα φαίνονται παρακάτω
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι

Οδηγίες για ένα τέλειο σκονάκι
Η σμίκρυνση. Πατροπαράδοτη τεχνική που πήρε τα πάνω της από την στιγμή που τα φωτοτυπία προσέφεραν την δυνατότητα σμίκρυνσης στις φωτοτυπίες. Ο φοιτητής έχει τις λιλιπούτειες σημειώσεις πάνω του (παπούτσια, τσέπες, μέσα από τη μπλούζα, στη τσάντα κτλ.) και αντλεί από αυτές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πριν παραδώσει το γραπτό του αφήνει επίτηδες τα σκονάκια να πέσουν κάτω από το θρανίο έτσι ώστε να «γυρίσουν» σε όλη την αίθουσα χέρι- χέρι. Οι μερακλήδες, πιθανώς να βιβλιοδετήσουν τα σκονάκια από την προηγούμενη μέρα ή ακόμα και να φτιάξουν σελίδα με περιεχόμενα στο Word.
Θρανίο/ έδρανο. Σχετικά παλιομοδίτικη τεχνική ή οποία όμως έχει άξιους συνεχιστές ακόμα και σήμερα. Αρκούν μερικά τετραγωνικά εκατοστά ελεύθερα για να γραφούν τύποι ή χρονολογίες. Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη προσέλευση πριν την εξέταση και το «καπάρωμα» της «καλής» θέσης, ώστε οι σημειώσεις στο θρανίο να είσαι όσο το δυνατόν πιο καλυμμένες από το βλέμμα του επιτηρητή. Επίσης, υπάρχει το ενδεχόμενο ο φοιτητής να χρειαστεί να σβήσει τα σκονάκια του προκατόχου του. Extreme παραλλαγή: Ο φοιτητής ξεβιδώνει το έδρανο από την προηγούμενη μέρα και το παίρνει σπίτι, όπου μπορεί πλέον να το… διαμορφώσει με την ησυχία του.
Η μέθοδος του αντικαταστάτη. Ο καλός ο φίλος στην εξεταστική φαίνεται. Αντί του εξεταζόμενου φοιτητή, εμφανίζεται ένας φίλος του στην εξέταση (ένας που ξέρει καλά το μάθημα). Η μέθοδος εφαρμόζεται σε μαθήματα που δεν γίνεται σοβαρός έλεγχος στα τρίπτυχα ή πάσο, αν και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η φιλία υπερνικά και αυτό το εμπόδιο και η φωτογραφία του τρίπτυχου μεταβάλλεται ως δια μαγείας.
Mp3 ή blue tooth. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε μαθήματα που έχουν πολύ μπλα- μπλα. Ο φοιτητής είτε ηχογραφεί από το προηγούμενο βράδυ την θεωρία και πατάει το play εν ώρα εξέτασης, είτε έχει έναν «σύνεργο» εκτός αίθουσας από τον οποίο παίρνει τις απαντήσεις μέσω του blue tooth ακουστικού, αφού πρώτα του έχει πει χαμηλόφωνα τα θέματα ή ήταν μαζί μέσα και ο άλλος έδωσε "λευκή με σταφίδες" και βγήκε. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω «σκονάκια» τα μακριά μαλλιά, αν και πλέον κυκλοφορούν «ψείρες» που μόλις και μετά βίας μπορούν να γίνουν ορατές από τον επιτηρητή.

Sms/mms/mail. Από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία των μικρού μεγέθους κινητών τηλεφώνων, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο φοιτητής διαβάζει τα θέματα και τα στέλνει με SMS ή MMS (φωτογραφία) ή mail στον «σύνεργο» περιμένοντας την απάντηση. Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός ότι θα πρέπει να παραμείνει συνεχώς προσηλωμένος στην οθόνη του κινητού του, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υποψίες στον επιτηρητή. Το πρόβλημα λύνεται με ευρεσιτεχνίες όπως αυτή.

Κινητό.Αν καταφέρεις να πιάσεις κινητό την ώρα της εξέτασης χωρίς να σε καταλάβουν, τότε είσαι πολύ τυχερός. Μ ε το κινητό μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες το βιβλίο και με το ζουμ να αντιγράψεις το κομμάτι που θέλεις. Μπορείς επίσης να δώσεις το βιβλίο σε ένα φίλο σου και να του στέλνεις μηνύματα με τα θέματα και να σου δίνει τις απαντήσεις.

Τουαλέτα.Το σχέδιο έχει ως εξής: (πριν την εξέταση) βάζεις τα σκονάκια σου σε τσέπες, κάλτσες, εσώρουχα κλπ και τα οργανώνεις με μια σειρά στο μυαλό σου ώστε να ξέρεις που είναι το καθετί, για να μην χάνεις ώρα στο ψάξιμο. (προς το τέλος της εξέτασης) ζητάς να πας τουαλέτα. Εκεί έχεις τουλάχιστον 4-5 λεπτά για να δεις τα σκονάκια σου. Κάτι πιο εξειδικευμένο θα ήταν να κρύψεις το βιβλίο κάπου μέσα στην τουαλέτα. επικίνδυνο μεν, αποτελεσματικό δε.

Λίγο πολύ όλα ειναι γνωστά ο καθένας ας κάνει αυτο που του ταιριάζει καλυτερα..οπως και να έχει ΚΑΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ...

Πηγή:prosopiki-empeiria