Σελίδες

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Με διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ με έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, αντιδρούν οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών που αφορούν στο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μεγάλων οργανισμών του Δημοσίου.


Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μίας ΔΕΚΟ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συσκέψεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματείων εργαζομένων, ενώ κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


Ανακοινώσεις κομμάτων

«Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και προσθέτει ότι «για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».
«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.
Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά ζήτησε, την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλει στο κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση, και καταλήγει με την επισήμανση ότι στο ενδιάμεσο διάστημα η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί.
Η Χρυσή Αυγή στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «η ΕΡΤ ανήκει θεωρητικά στον ελληνικό λαό, δε σέβεται όμως 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, τους υβρίζει διαρκώς ως... "νεοναζί" και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματός μας». Προσθέτει ακόμα πως, «Δυστυχώς, κανένα από τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας, αντιθέτως το υποστήριξε. Τα ίδια και χειρότερα πράττουν και τα ιδιωτικά κανάλια των νταβατζήδων, των οποίων οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και έχουν παραχωρηθεί παράνομα στους καναλάρχες»


Ένα βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μετά την είδηση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. - See more at: http://oktv.gr/deite-to-sigkinitiko/#sthash.WkmO3lUd.dpuf