Σελίδες

Πως να είσαι καλύτερα όταν όλα σου πάνε "στραβά"!!

 Όταν φύγαμε από το σπίτι μας για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, καμία μας δε φαντάστηκε πιστεύω να τα καταφέρει στο βαθμό που ήθελε. Ήμασταν γεμάτες ενέργεια και αυτοπεποίθηση ότι όλα θα γίνουν όπως πραγματικά τα θέλαμε. Θα έχουμε μια "καλή" δουλειά με ικανοποιητικό μισθό, τον ιδανικό σύντροφο, το σπίτι που ονειτευτήκαμε, το αυτοκίνητό μας και κάποια στιγμή μια ευτυχισμένη οικογένεια.
Έλα όμως που δεν ήρθαν ακριβώς όπως τα σχεδίαζες. Έτσι δεν δουλεύεις στη δουλειά που θα ήθελες, ο μισθός δεν είναι ικανοποιητικός, να το πω πιο σωστά μπορεί και να μην φτάνει, η σχέση δεν είναι στα καλύτερά της, και το θέμα οικογένειας έχει γίνει πλέον ένα μακρινό όνειρο. Και έτσι αναρωτιέσαι αν η ζωή σου από εδώ και πέρα θα είναι έτσι.
Να μπορείς να πατήσεις απότομα στην πραγματικότητα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Καταρχήν προσπάθησε να βλέπεις την θετική πλευρά των πραγμάτων. Ναι συμφωνώ ότι δε σου φτάνει ο μισθός και είναι δύσκολα. Προσπάθησε να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Διάλεξε οικονομικές λύσεις και για τα ψώνια σου και για τις εξόδους σου και γενικά για όλα.

Η σχέση ναι, επηρεάζεται από την κατάστασή σου. Όταν φεύγεις από το γραφείο και είσαι γεμάτη νεύρα δεν είναι ο,τι καλύτερο να... τα φέρνεις στο σπίτι, στη σχέση. Δεν φταίει! Είναι δίπλα σου και σε στηρίζει. Τώρα αν έπεσες στην περίπτωση του ανθρώπου που όχι απλά δε σε στηρίζει αλλά δε σε καταλαβαίνει και δεν είναι εδώ για σένα, υπάρχουν και αλλού "πορτοκαλιές" που κάνουν "πορτοκάλια". Μην επιδιώκεις τον γάμο με έναν τέτοιο άνθρωπο. Και δεν εννοώ να μην παντρευτείς. Αυτό που σου λέω είναι να μην παρασυρθείς και παντρευτείς κάποιον με την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεις την ευτυχία. Δηλαδή μην δεις τον γαμό σαν αδιέξοδο από τα "στραβά". Η ευτυχία σε ένα ζευγάρι, δεν είναι κάτι που έρχεται τυχαία. Είναι αγαθό που αποκτιέται με κατανόηση για τις ανάγκες και ευαισθησίες που άλλου με συνεχή προσπάθεια. 

Τι και αν σου πάνε όλα στραβά. Θετικές σκέψεις. Με βόλτα με φίλους με τον άνθρωπο που αγαπάς κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητα θα σε ανανεώσει και θα σου αλλάξει την διάθεση. 

Και όσο αναφορά την καθημερινότητα, το πρωί που ξυπνάς να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη να χαμογελάς και να σκέφτεσαι θετικά.  Όταν σκέφτεσαι θετικά όλα πάνε καλύτερα. 
Αυτό να το θυμάσαι!!!


Πηγή: tsixlofoyska.gr