Σελίδες

Για να παραμείνει το κραγιόν στη θέση του

Η τεχνηκή είναι πολύ εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε σωστά τα βήματα. Υπάρχουν μερικά τρικ στο μακιγιάζ που προλαμβάνουν την μετατόπιση του κραγιόν από το περίγραμμα. Σίγουρα σας έχει τύχει και ειδικά με ένα κραγιόν σε έντονο ή σκουρο χρώμα.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε: 

1.Προετοίμασε την κατάλληλη βάση, το δέρμα πρέπει να είναι λείο και ενυδατωμένο.
Κάντε απολέπιση 2-3 φορές τη βδομάδα και καθημερινά ενυδατώστε τα χείλη με ένα lip balm. Έτσι όταν θα φοράτε το κραγιόν σας τα χείλη σας θα είναι ζουμερά και δε θα ξεφλουδίζουν.

2.Για να ξεκινήσετε το μακιγιάζ των χειλιών απλώστε στα χείλη ένα concealer ή τη βάση μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε. Έτσι το κραγιόν θα "κολλήσει" καλύτερα στα χείλη και το χρώμα του θα είναι όπως σας αρέσει, γιατί δε θα αναμειχθεί με το χρώμα των χειλιών που είναι πιο σκούρο, αλλά με την ουδέτερη βαση του concealer.

3.Μην παραλείπετε το περίγραμμα με  μολύβι χειλιών, ακόμα και αν δε σας αρέσει δοκιμάστετο σε nude χρώμα. Το μολύβι κάνει το φυσικό περίγραμμα των χειλιών, πιο γεμάτο κάνει διορθώσεις όταν τα χείλη δεν έχουν ένα ισορροπημένο σχήμα και το πιο σημαντικό εμποδίζει το κραγιόν να ξεφύγει από το περίγραμμα. 

4.Απλώστε το κραγιόν σας με ένα πινέλο χειλιών, έτσι είναι πιο εύκολο να παραμείνετε στις γραμμές του περιγράμματός σας και να απλώσετε την απαραίτητη ποσότητα κραγιόν ώστε να χείλη να φαίνονται ζουμερό και το χρώμα στην ένταση που επιθυμείτε. 

5.Ταμπωνάρετε τα χείλη σας με ένα χαρτομάντιλο, απλώστε λίγη πούδρα προσώπου και την τελική στρώση κραγιόν. Με αυτή την τεχνική θα δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια στο κραγιόν.

6.Όταν ήδη φοράτε το κραγιόν σας, μη τρίβετε τα χείλη σας μεταξύ τους. Αντίθετα, ανανεώστε το κραγίον σας απλώνοντας λίγο ακόμα με απαλές πινελιές.


Πηγή: tsixlofoyska.gr