Σελίδες

8 app να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου




Θα φύγεις για διακοπές. Δύο εβδομάδες; Δέκα μέρες; Δύο μέρες; Πάντως θα φύγεις. Και η προετοιμασία για την καλοκαιρινή σου απόδραση περιλαμβάνει τα εξής στάδια. Α) Να κλείσεις εισιτήρια και δωμάτια. Β) Να ετοιμάσεις τα πράγματά σου. Γ) Να φτιάξεις ένα καλοκαιρινό mixtape να πάρεις μαζί σου. Δ) Να κατεβάσεις τα απαραίτητα application διακοπών, πριν φύγεις για το νησί.

Σε αυτό το τέταρτο σκέλος θα σταθούμε εμείς σήμερα. Για να σου πούμε τα 8 εκείνα applications τα οποία όχι απλά θα κάνουν πιο εύκολες τις διακοπές σου αλλά θα σε βοηθήσουν να είσαι καλυμμένος από κάθε άποψη.
Πάμε λίγο να δούμε τι έχεις να κατεβάσεις πριν φύγεις...

Greek ships


  Γιατί να το κατεβάσεις: Γιατί είσαι αραγμένος στην παραλία περιμένοντας το καράβι της επιστροφής. Ξέρεις ότι φεύγεις τέσσερις το απόγευμα, πας στο λιμάνι παρά τέταρτο και το καράβι είναι ακόμα στο προηγούμενο λιμάνι. Με το app αυτό μπορείς να παρακολουθείς το πού βρίσκεται το κάθε πλοίο για να ξέρεις τι ώρα να κινητοποιηθείς. Εξαιρετικά χρήσιμο κι όταν είσαι εσύ στο πλοίο και θες να δεις πότε φτάνεις ή τι βλέπεις δεξιά σου.
Κόστος: $0.99
Κατέβασέ το σε iPhone

Airbnb


  Γιατί να το κατεβάσεις: Για να βρεις πού να μείνεις ακόμα και την τελευταία στιγμή. Είτε μιλάμε για διακοπές στην πόλη είτε μιλάμε για τα νησιά μας, στο Airbnb θα βρεις άπειρες επιλογές. Μιλάμε για κοινότητα στην οποία οι περισσότεροι νοικιάζουν τα σπίτια τους και δεν είναι απαραίτητα επιχειρηματίες. Ρίξε μια ματιά. Θα ανθουσιαστείς.
Κόστος: Δωρεάν
Κατέβασέ το σε iPhone, κατέβασέ το σε Android

Sport 24


  Γιατί να το κατεβάσεις: Για πολλούς λόγους αλλά ας ξεκινήσουμε από τους βασικούς. Γιατί μέχρι να έρθει η εφημερίδα στο νησί με την είδηση “οι τελευταίες εξελίξεις με Παπ”, ο Παπανικολάου έχει ήδη πάει στην Μπαρτσελόνα και εσύ έχεις δει όλα τα πρωτοσέλιδα πριν καν σηκωθείς από το κρεβάτι. Γιατί στο app αυτό θα δηλώσεις τι ομάδα είσαι και θα διαβάζεις αν θες μόνο αυτά που αφορούν την ομάδα σου. Γιατί αν πέσουν τα τσιμέντα για έναν παίκτη (αν λέμε, αν) θα το μάθεις πρώτος με push notification. Και γιατί θες στην ξαπλώστρα ή το κρεβάτι του ενοικιαζόμενου να χαλαρώσεις λίγο διαβάζοντας τι ανέκδοτο είπε στην προπόνηση ο Γιάννης Αναστασίου και γέλασαν όλοι. Βασικά αυτό με τα notification είναι πολύ καλό γιατί ξεφεύγει από τα κλασικά αθλητικά site και σου δίνει μόνο την πληροφορία που σε αφορά, τη στιγμή που πρέπει.
Κόστος: Δωρεάν


Κατέβασέ το σε iPhone, κατέβασέ το σε Android
 

The Cocktail App


  Γιατί να το κατεβάσεις: Γιατί είναι κλασικό, ειδικά αν πηγαίνεις με την παρέα σου διακοπές, να κάνετε μια στάση σε super market για ποτά που θα έχετε στο δωμάτιο για το γνωστό pre game. Στην εκπληκτική περίπτωση που θα έχετε γνωρίσεις και μερικές κορασίδες στην παραλία, θα θέλετε τα ποτά να είναι λίγο πιο ψαγμένα από ένα απλό ρούμι κόλα. Γι' αυτόν τον λόγο και μόνο αξίζει να έχεις ένα app για cocktail. Το συγκεκριμένο είναι απλοϊκό και εύχρηστο και θα σε βοηθήσει με τα πλέον κλασικά cocktail. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις.
Κόστος: $1.99
Κατέβασέ το σε iPhone

iTV Shows 2


  Γιατί να το κατεβάσεις: Γιατί και οι σειρές θέλουν οργάνωση. Και ποιο καλύτερο μέρος για να οργανωθείς από τις διακοπές σου. Να προγραμματίσεις τι θα δεις μέσα στη σεζόν που έρχεται. Ποιες παλιές σειρές πρέπει να βάλεις κι εσύ στο παλμαρέ σου. Το συγκεκριμένο app θα σε βάλει σε τάξη, θα σου πει ποια επεισόδια έχεις ακόμα να δεις και θα φροντίσει να μην ξεχάσεις κάποια πρεμιέρα. Εξαιρετικό.
Κόστος: Δωρεάν
Κατέβασέ το σε iPhone

Foursquare


  Γιατί να το κατεβάσεις: Σε περίπτωση που το χρησιμοποιείς ήδη, προχώρα στο παρακάτω app. Αν δεν το χρησιμοποιείς, να το κατεβάσεις. Όχι απλά για να ξέρουν οι φίλοι σου πού βρίσκεσαι αλλά και για να μπεις στο μάτι όλων εκείνων που δεν έχουν φύγει ακόμα για άδεια.
Κόστος: Δωρεάν
Κατέβασέ το σε iPhone, κατέβασέ το σε Android

HeyTell


  Γιατί να το κατεβάσεις: Κατ' αρχάς τι είναι. Είναι ένα app που λειτουργεί σαν ουόκι τόκι. Μιλάς λίγο, ο φίλος σου λαμβάνει το μήνυμα και σου απαντά όποτε θέλει. Γιατί να μην στείλεις απλά ένα γραπτό μήνυμα; Γιατί ειδικά στην παραλία μπορεί να μην θες να πιάσεις και πολύ το κινητό σου με τα αντηλιακά και την άμμο. Και γιατί είναι πάντα καλύτερο να τον ακούς τον άλλον από το να τον διαβάζεις. Σε ένα τηλεφώνημα θα πεις πολλά. Σε ένα απλό ηχητικό μήνυμα θα πεις όσα χρειάζεται.
Κόστος: Δωρεάν
Κατέβασέ το σε iPhone, κατέβασέ το σε Android

TripAdvisor


  Γιατί να το κατεβάσεις: Για την έξτρα οπτική. Είμαι από αυτούς που δεν εμπιστεύονται εύκολα τη γνώμη των άλλων αν δεν είναι φίλοι μου ή άνθρωποι που εμπιστεύομαι. Αλλά. Δεν είναι κακό σε ένα μέρος που δεν το ξέρεις καθόλου, να πάρεις μία αντικειμενική γνώμη. Γιατί ο ιδιοκτήτης του ενοικιαζόμενου θα σε στείλει στον ξάδερφό του να φας, χωρίς να σου πει ότι είναι ξάδερφός του. Οπότε η χολή του Βρετανού τουρίστα ίσως να σου φανεί και χρήσιμη.
Κόστος: Δωρεάν
Κατέβασέ το σε iPhone, κατέβασέ το σε Android