Σελίδες

Rockwave festival chic! Έτοιμη για Terra Vibe;


Τα Dos and Don'ts της σωστά προετοιμασμένης και ταυτόχρονα στυλάτης φεστιβαλίστριας.
Τέσσερις μέρες, δύο stages, χιλιάδες κόσμου, πολλή μουσική. Είτε είναι η πρώτη φορά που πηγαίνεις σε μουσικό φεστιβάλ, είτε είσαι "παλιά", δε βλάπτει σε τίποτα μία checklist με ό,τι χρειάζεται να έχεις μαζί σου και ό,τι χρειάζεται να σκεφτείς πριν... βγεις στον πηγαιμό για Μαλακάσα (που, κακά τα ψέματα, πέφτει κομματάκι μακριά).

Τσάντα

Η προετοιμασία για ένα φεστιβάλ καλό είναι να αντιμετωπίζεται σαν μια μίνι-εκδρομή. Προτίμησε μία μικρή backpack ή μια τσάντα που φοριέται "χιαστί". Έτσι θα μπορέσεις να έχεις συνεχώς μαζί σου όλα σου τα πράγματα και ταυτόχρονα να αφήσεις και τα δύο σου χέρια ελεύθερα. Ένα σωστά οργανωμένο σακίδιο μπορεί να αλλάξει τελείως τη φεστιβαλική σου εμπειρία -αρκεί να έχεις σκεφτεί να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα: εισιτήριο, χρήματα, ταυτότητα (you never know!), γυαλιά ηλίου, κινητό (με φουλ φορτισμένη μπαταρία), χαρτομάντηλα, υγρά μαντηλάκια, αντηλιακό. αντι-κουνουπικό spray, καπέλο, αποσμητικό, φακό.
Tip: πάρε καλού-κακού και μερικά καπάκια. Συχνά στα φεστιβάλ, τα μπουκαλάκια νερού πωλούνται... ξεκαπάκωτα και δεν μπορείς να τα φυλάξεις πουθενά για αργότερα.

Ρούχα

ΟΚ, στην Ελλάδα είμαστε δεν νομίζω Ιούλη μήνα να έχουμε μπόρες και καταιγίδες. Ωστόσο καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα ελαφρύ μακρυμάνικο και ένα τζάκετ ή ακόμα καλύτερα ένα hoodie που έχει και κουκούλα.
Tip: Αν έχεις πρόβλημα εφίδρωσης, δεν είναι κακή ιδέα να πάρεις μαζί σου και ένα δεύτερο μπλουζάκι -θα είσαι πολλές ώρες εκεί.

Παπούτσια

Καταρχάς, ξεχνάμε τα τακούνια. Ακόμα και το επιχείρημα "είμαι κοντή, θέλω να βλέπω" αυτοαναιρείται αφού ενδέχεται να χάσεις την ισορροπία σου και να καταλήξεις με... το κεφάλι στα γρασίδια, πράγμα που σημαίνει ότι όντως δε θα δεις τίποτα -κρίμα! Βάλε πέδιλα (σταθερά, όχι σαγιονάρα) ή ακόμα καλύτερα, αθλητικά.
Tip: Τα πιο άνετα παπούτσια για ορθοστασία είναι τα ανδρικού τύπου μποτάκια, γιατί πιάνουν καλά τους αστραγάλους και δεν είναι εντελώς φλατ. Αν το "σηκώνει" το outfit, προτίμησε τέτοιου τύπου παπούτσι και όχι τα λιωμένα σταράκια σου.

Festival chic

Ο όρος "festival chic" έχει πλέον καθιερωθεί στο λεξιλόγιο της μόδας. Όπως και να το κάνουμε, τα μουσικά φεστιβάλ είναι και κοσμικά events.

Μπορεί να πετύχεις παλιές σου συμμαθήτριες, γνωστούς από τη δουλειά, τον τύπο που στάμπαρες προχθές στο γυμναστήριο, τον πρώην σου: γιατί να μην είσαι στα ωραία σου;
Tip: Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς του cosmo.gr, το 85% των γυναικών που θα πάνε στο Rockwave φέτος θα σκάσουν με κοντό σορτσάκι, αθλητικό παπούτσι και T-shirt με στάμπα. Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, εμπνεύσου από την παρακάτω photo-gallery με looks που φορέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Glastonbury festival.

Blue jeans, white shirt

Μπορεί να μην είναι το πιο πρωτότυπο ντύσιμο, αλλά -πέρα από το ότι αποτελεί old-time classic- θα σε γλιτώσει από τον πονοκέφαλο του σωστού χρωματικού συνδυασμού. Και σκέψου και πόσο θα το εκτιμήσει η Lana. ;)

cosmo.gr