Σελίδες

Οι 4 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές, με πρωταγωνίστρια τη μπίρα





Αμέτρητες είναι οι ταινίες που η μπίρα κάνει την εμφάνισή της για να ξεδιψάσει και να μεθύσει τους πρωταγωνιστές. Ενίοτε σαν σύμβολο της ενηλικίωσης ή ακόμα και ως όπλο. Επιλέξαμε εννέα από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές με πρωταγωνίστρια τη μπίρα και σας τις παρουσιάζουμε...


1. The Shawshank Redemption (1994)
Οι κρατούμενοι φτιάχνουν τη μόνωση στην ταράτσα της φυλακής μέσα στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο. Ο Andy (Tim Robbins) έχει καταφέρει να πείσει τον φρουρό ώστε να μπορέσει η παρέα των φυλακισμένων να έχει παγωμένες μπίρες στο τέλος της δουλειάς. Στη φυλακή, το χώρο όπου οι κρατούμενοι στερούνται την ελευθερία τους, λίγα λεπτά με μια παγωμένη μπίρα μπορεί να τους κάνει να νοιώσουν άνθρωποι έστω και για λίγο.


2. Ted (2012)
Ο αρκούδος Ted και ο John Bennett (Mark Wahlberg) συζητούν αν θα πιουν μπίρα, εφευρίσκοντας διάφορα αστεία ονόματα για το αγαπημένο τους ποτό. Όταν όμως η Lori (Mila Kunis) προσπαθεί να μπει στο παιχνίδι, οι δύο φίλοι έχουν αντιρρήσεις για το εάν και κατά πόσον τα καταφέρνει...


3. Skyfall (2012)

Ο James Bond (Daniel Craig) κάνει απιστία στο αγαπημένο του Martini και χαλαρώνει με μια μπίρα στην αγκαλιά της Τόνιας Σωτηροπούλου, την ώρα που όλοι τον θεωρούν νεκρό. Ήδη από το «Casino Royale» και το «Quantum Of Solace» η μπίρα έκανε διακριτικά την εμφάνισή της στα πλάνα των ταινιών του 007.


4. In Bruges (2008)
"Μια γκέη μπίρα για τον γκέη φίλο μου και μια κανονική μπίρα για εμένα". Ο πρωτάρης εκτελεστής Ray (Colin Farrell) κρύβεται στην Μπρίζ και με αυτή την παντελώς άκομψη ατάκα (σε άψογη ιρλανδέζικη προφορά) σερβίρει τον παλαίμαχο συνεργάτη του, Ken (Brendan Gleeson). Όταν όμως η μπίρα αρχίζει να ρέει οι φασαρίες δεν θα αργήσουν να ξεκινήσουν.